10.3.13

Ποια "Ελληνική Πολιτεία"; Ποιος "νομίζει" ότι την εκπροσωπεί;

ΧΩΡΙΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΣΤΟΥΣ 846.000 ΕΥΡΩ!
altΕπιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης
Διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ»,  το δημοσίευμα  για την ''ειλημμένη απόφαση της ελληνικής πολιτείας για την ανεύρεση  του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα''.
Η εφημερίδα αν και αναφέρει το κόστος που ανέρχεται η κατασκευή του  τεμένους - 846.000 ευρώ- δεν τολμά να κάνει την παραμικρή κριτική αναφορικά με την κάλυψη της ανέγερσης που θα γίνει από το  Ελληνικό κράτος, την ίδια ώρα που αδυνατεί να καλύψει ακόμα τις γάζες και αναλώσιμη ύλη στα νοσοκομεία και ο Έλληνας πολίτης αργοπεθαίνει...
Αναρωτήθηκα μάλιστα εάν η Ελληνική Πολιτεία δαπανούσε αυτό το υπέρογκο ποσό για ανέγερση Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην Ελλάδα ή στην παροικία, τι αντιδράσεις θα είχαμε...Και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε τι θα έλεγε; 
Το Τζαμί στην Αθήνα θα γίνει χωρίς κανείς να αντιδράσει για το ένα εκατομμύριο που θα χρειαστεί να καλύψει συνδράμει το ελληνικό κράτος.

Μάλιστα ,  το σχεδιασμό  του κτιρίου έχει αναλάβει ένα από τα πιο γνωστά και πανάκριβα αρχιτεκτονικά γραφεία της πρωτεύουσας, είναι του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.alt''Από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον'', αναφέρει η εφημερίδα.

Απόσπασμα από την εφημερίδα

Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.

Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του... σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.
(Γιατί Μακαριώτατε; Δεν σας ενδιαφέρει η θέληση των Ελλήνων; Ο Μακαριστός Χριστόδουλος θα το επέτρεπε, εάν δεν τον δολοφονούσαν;)

Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους -χωρητικότητας 350 ατόμων- θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.
http://www.agioritikovima.gr