29.3.13

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ



Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του τομέα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στη συνέλευση, που διοργάνωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης, έκανε την εξής δήλωση:


«Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πεποίθησή μας ότι το νερό, το πιο σημαντικό δημόσιο αγαθό, δεν είναι προς πώληση. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι φυσικοί υδάτινοι πόροι θα παραμείνουν περιουσία του Ελληνικού λαού και δεν θα ξεπουληθούν στους πολυεθνικούς καρχαρίες, όπως προστάζει το ΦΕΚ 240, με το οποίο έχουμε παραδώσει την εθνική μας κυριαρχία.

Σκανδαλώδης είναι και η πρόθεση  της μνημονιακής Συγκυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την υποτιμημένη χρηματιστηριακή αξία των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ και να χαρίσει τις Ελληνικές Δημόσιες Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας σε Ελληνικά ή ξένα ολιγοπώλια. 
Η απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση σε ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και όχι μέσο την ιδιωτικοποίηση των νερών έχει να επιδείξει έλλειψη συντήρησης δικτύων, εκτίναξη των τιμολογίων στα ύψη, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και καμιά επένδυση και ανύπαρκτη ανάπτυξη.πλουτισμού. Εξάλλου, η διεθνής εμπειρία από»


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ


Γραφείο Θεσσαλονίκης: Σαλαμίνος 4, Τ.Κ. 54625  Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310553188 ( fax): 2310 553152


 Γραφείο Αθηνών: Μητροπόλεως  1, Τ.Κ. 10557  Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3709651  (fax): 210 3709650
e-mail: 
staxoyl@gmail.com