7.3.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ναρκομανής πιστολέρο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ



Απείλησε με αεροβόλο πιστόλι αστυνομικό!


Συνελήφθη άτομο το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικό, ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας, για ληστεία

Συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Ληστεία»,  παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων» και του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».


Ειδικότερα, ο ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 05-03-2013, εισήλθε εντός φαρμακείου, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε δέκα (10) κουτιά με ναρκωτικά δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις  του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Ακολούθως, ο ανωτέρω επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο, εντός του οποίου επέβαινε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο όποιος αντιλήφθηκε το γεγονός και ακολούθησε αυτόν κατά την αποβίβασή του. Ο 53χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία του αστυνομικού, στράφηκε προς αυτόν, απειλώντας τον με το όπλο, πλην όμως ο εν λόγω συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».

Ειδικότερα, στην κατοχή του ανωτέρω καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πιστόλι – αεροβόλο, τα ανωτέρω αφαιρεθέντα ναρκωτικά δισκία, δύο (2) κουκούλες τύπου full face, ένα (1) μαχαίρι, ένα (1) μικρόδεμα κάνναβης συνολικού βάρους (0,8) γραμμάριων, ένας σάκος με διαρρήκτικα εργαλεία και δύο (2) ζευγάρια κομμένα γάντια.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας, ο ανωτέρω προέβη στην διάπραξη δύο (2) ακόμη ληστειών.

Αναλυτικότερα:
  • Απογευματινές ώρες της 18-02-2013, στην περιοχή της Άνω Πόλης, εισήλθε σε Σούπερ Μάρκετ και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από την ταμία, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και
  • Την 02-03-2013 απογευματινές ώρες, στην περιοχή του κέντρουεισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από την ιδιοκτήτριατο χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.