12.3.13

Αλλοδαποί "Ρουφήχτρες...πετρελαίου"!




Η συνολική αφαιρεθείσα ποσότητα πετρελαίου ξεπερνά τα 26.000 λίτρα
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πλήθος περιπτώσεων κλοπών, κυρίως ποσοτήτων υγρών καυσίμων από διάφορους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  τριών αλλοδαπών ηλικίας 30, 30 και 23 ετών και ενός 52χρονου ημεδαπού για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Αποδοχής και Διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας, οι τρεις αλλοδαποί από  τον Αύγουστο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2013 σε πάνω από είκοσι περιπτώσεις  εισήλθαν σε διάφορους χώρους (εταιρείες, συνεργείο, μάντρα φορτηγών κ.α.) απ΄όπου αφαίρεσαν συνολικά 26.300 λίτρα πετρέλαιο περίπου, κυρίως από τα ντεπόζιτα σταθμευμένων φορτηγών, καθώς επίσης, 11 μπαταρίες φορτηγών, το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου κ.α.
Επίσης προέκυψε, ότι οι παραπάνω αλλοδαποί προμήθευαν τον προαναφερόμενο 52χρονο, ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου, με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου με τις οποίες εφοδίαζε λεωφορεία ιδιοκτησίας του.
_____________________
Λογικά θα πρέπει σε περίπτωση καταδίκης του ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου, να κατασχεθούν τα λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν τα κλεμμένα καύσιμα και να του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του πρακτορείου.
Πάντως εικάζεται ότι το "τουριστικό" πρακτορείο, μάλλον θα είναι απ αυτά που εκτελούν τακτική συγκοινωνία με Αλβανία και που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με ...τουριστικά!