20.3.13

Γερμανός Ευρωβουλευτής: Ο Δαβίδ στάθηκε επάξια απέναντι στο Γολιάθ

xatzhmarkakhs1Η χθεσινή απόφαση του Κοινοβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί πράξη ευθύνης με ιστορική σημασία για την Κύπρο και την Ευρώπη, συνιστά μια πρώτη απάντηση στην επίδειξη ηγεμονίας που εξέφρασε με την απόφασή του, το Eurogroup και ήρθε σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας αναφέρει ο σε γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης. 

«Την ώρα που η άμετρη αλαζονεία των ισχυρών, απειλούσε με αφανισμό την Ευρώπη ο Δαβίδ στάθηκε επάξια απέναντι στο Γολιάθ, παρατηρεί ο κ. Χατζημαρκάκης.


Περαιτέρω αναφέροντας ότι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Κύπριους συναδέλφους για το σθένος που επέδειξαν, γνωρίζοντας πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, επισημαίνει ταυτόχρονα ότι  το “ΟΧΙ” της μικρής Κύπρου φέρνει επιτέλους ένα ελπιδοφόρο μήνυμα πως κάποιοι στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν μοιρολατρικά τα “σωτήρια” μέτρα που σχεδιάζονται πίσω από κλειστές πόρτες με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την καταστρατήγηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρει ακόμα ότι η σημερινή μέρα βρίσκει την Κύπρο μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, να αποδείξει ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να ενισχύσουν τη ρευστότητα της χώρας.

Πέραν τούτου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος μπορεί να βρει τη λύση σχεδιάζοντας τη στρατηγική της αξιοποιώντας τη δυνατότητα δημιουργίας παραγώγου με βάση το φυσικό αέριο τη δυνατότητα εσωτερικού δανεισμού από πλεονασματικούς κρατικά εξαρτώμενους οργανισμούς, τη ενεργοποίηση διασυνδέσεων στο εξωτερικό για τη λήψη μεσοπρόθεσμων δανείων με ή ακόμα και χωρίς εγγυήσεις βασισμένες στο φυσικό αέριο. 

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, είναι δεδομένο ότι η έντονη παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών στο νησί σε συνδυασμό με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη ορυκτού πλούτου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ανέδειξε τον πανικό των μαθητευόμενων μάγων της Ευρώπης που προσπάθησαν με τον εκβιασμό της οικονομικής εξάρτησης να «συγκυβερνήσουν» στην Κύπρο.

Τονίζει σε ότι «κάποιοι οφείλουν σήμερα να απολογηθούν για τις αποφάσεις που οδηγούν στον γκρεμό την Ευρώπη».

Καταλήγοντας είπε ότι «για να αποφευχθούν περαιτέρω παλινωδίες στους κόλπους της Ευρώπης ήρθε η ώρα  οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές να παραδειγματιστούν από τη στάση των συναδέλφων βουλευτών του Κυπριακού Κοινοβουλίου γιατί η σιωπηρή παρακολούθηση των γεγονότων απαξιώνει τόσο τα πρόσωπα όσο και το θεσμό».

http://www.astra.com.cy