27.3.13

Νέες πτήσεις και αφίξεις κρουαζιερόπλοιων τονώνουν τον τουρισμό της Λάρνακας



Λάρνακα: O Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας χαιρετίζουν την προσθήκη νέου δρομολογίου από την αεροπορική εταιρεία EasyJet από το Μιλάνο προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και την άφιξη κρουαζιερόπλοιων από το Ισραήλ προς το λιμάνι της πόλης.
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η νέα απευθείας πτήση αρχίζει στις 27 Μαρτίου 2013 και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή διανοίγει νέες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την πόλη του Ζήνωνα και προς την Κύπρο γενικότερα».


Προστίθεται πως «νέα δρομολόγια αναμένονται το προσεχές διάστημα προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης και αυτό οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες της Hermes Airports για προσέλκυση νέων αερογραμμών, τους οποίους και συγχαίρουμε για τις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζουν και που φαίνεται να αποφέρουν απτά αποτελέσματα».

Αναφέρεται ακόμα ότι «θετική εξέλιξη αποτελεί και η έναρξη αφίξεων κρουαζιερόπλοιων από το Ισραήλ προς το Λιμάνι Λάρνακας. Τα υπό αναφορά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από το τέλος Μαρτίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2013 σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ορισμένα δρομολόγια περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση στη Λάρνακα».

Τόσο ο Δήμος Λάρνακας όσο και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές του λιμανιού Λάρνακας ώστε να υπάρχει συντονισμός για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τουριστών με την παροχή ενημερωτικού υλικού, καθώς με τη διευθέτηση της μεταφοράς τους προς το κέντρο της πόλης με αστικά λεωφορεία».

Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας «αναμένεται ότι ο τουρισμός θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και γι’ αυτό ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον εν λόγω τομέα από το κράτος και από όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς».
Φιλελευθερος
http://infognomonpolitics.blogspot.gr