19.3.13

Απίστευτα αποτελέσματα σε διαδικτυακή ψηφοφορία!!!

change-next-exitΑναρτήθηκε από τον/την Εξουσία

Απίστευτα αποτελέσματα δίνει μια διαδικτυακή ψηφοφορία που αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες στην αριστερή πλευρά του blog  “προεδρική δημοκρατία” με το ερώτημα «Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;». Στην ψηφοφορία αυτή έγινε το εξής πρωτότυπο. Πέρα από τα γνωστά συστημικά κόμματα της Βουλής μπήκαν και κάποια άλλα που δεν υπάρχουν και που μπορεί όμως να εμφανιστούν στο μέλλον.


Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 1200 πολίτες και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά μη θυμίζοντας σε τίποτα άλλες παρόμοιες διαδικτυακές ψηφοφορίες. Καμία σχέση φυσικά με τις δημοσκοπήσεις των εταιριών.
Συγκεκριμένα: Πρώτο κόμμα έρχεται ένα Νέο Κόμμα (μην υπάρχον αυτή τη στιγμή!!!) με μοναδικό στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος για την συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, με ποσοστό 30,21 %. Δεύτερο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 22,68%, τρίτο οι ΑΝΕΛ με 17,74% και τέταρτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,29%. Επίσης αξιοσημείωτο είναι πως το νέο κόμμα του Αλαβάνου με σύνθημα «έξοδο από το ευρώ» λαμβάνει 3,6% και το ίδιο ποσοστό λαμβάνει και ένα νέο κόμμα σαν αυτό του Μπέπε Γκρίλο.
Παρατηρώντας τα πιο πάνω αποτελέσματα συμπεραίνουμε δύο πράγματα. Πρώτον, οι πολίτες φαίνονται διατεθειμένοι να ψηφίσουν ένα κόμμα «φάντασμα» αρκεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και δεύτερον, αθροίζοντας τα ποσοστά των κομμάτων που ζητούν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα (αν σαν τέτοια θεωρήσουμε την ΧΑ και τους ΑΝΕΛ), όχι όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ένα ποσοστό 77,83% των πολιτών οι οποίοι στηρίζουν ή θα στήριζαν κόμματα που ζητούν την αλλαγή του πολιτικού συστήματος!!!!

ΠΗΓΗ