5.3.13

Έντονες φήμες για ανασχηματισμό



Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης βρίσκεται σύμφωνα με φήμες που επικρατούσαν αργά το βράδυ χθες στα υπουργικά γραφεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Φήμες που τροφοδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και από την απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να επισπεύσει τη συνεδρίαση της νέας ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για εκλογή Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε μετά να είναι σε θέση να τοποθετήσει στην κυβέρνηση πολιτικά του στελέχη της νέας γενιάς.

Αν τελικά οι φήμες αυτές επιβεβαιωθούν, ο πρωθυπουργός θα καλέσει σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς υπάρχουν ανοιχτά δυο σημαντικά θέματα:


Πρώτον, εάν η ΔΗΜΑΡ θα συμμετάσχει και αυτή στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη, με τον Φώτη Κουβέλη-σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr- να συζητά το θέμα για πρώτη φορά, αλλά να εξακολουθεί να είναι αρνητικός.

Δεύτερον, εάν θα υπάρξει συντονιστικό όργανο, αν θα συγκροτηθεί Κυβερνητική Επιτροπή και πώς θα λειτουργεί το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός έχει «βαθμολογήσει» ουσιαστικά τους υπουργούς την προηγούμενη εβδομάδα και έχει λάβει στο μεγαλύτερο βαθμό τις αποφάσεις του.

Υπέρ και κατά

Ένας ανασχηματισμός, ωστόσο, έχει πάντα υπέρ και κατά και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Στα υπέρ ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι αρκετά ισχυρός και συνεπώς θα επιβάλλει τις επιλογές του-και δεν θα εξαρτάται από αντιδράσεις προσώπων-αλλά, το κυριότερο, θα αντιμετωπίσει και τους προβληματικούς τομείς της κυβέρνησης.

Στα κατά ότι πιθανόν θα υπάρξουν αντιδράσεις στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς πολλοί περιμένουν υπουργοποίηση, αλλά θα καεί και ένα χαρτί που ίσως χρειαστεί στην πορεία.

Στα υπέρ επίσης για τον Αντ. Σαμαρά ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη, στα κατά ο χρόνος που θα χρειαστούν οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν στους τομείς τους.
real.gr