26.3.13

Η ΑΓΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ούτε σήμερα ανοίγουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


Δεν ανοίγουν ούτε σήμερα τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, καθώς δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί ακόμη η συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση τους. Η αγωνία των καταθετών παρατείνεται, όπως και η οικονομική ασφυξία.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς τα νομικά θέματα για την μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών Κύπρου, πρώην Λαικής (νυν CPB) και Ελληνικής ενδεχομένως να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι, προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν πιθανότατα από αύριο.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν με στόχο να είναι ανοιχτά σήμερα τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, φαίνεται πώς όλη η νομική διαδικασία δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί.  
Οι υπάλληλοι των υποκαταστημάτων ήταν από το πρωί έξω από τους χώρους εργασίας τους χωρίς ωστόσο μέχρι πρίν από λίγο δεν είχαν ενημέρωση, ενώ σε μεγάλη αγωνία βρίσκονται οι καταθέτες που αναμένουν μετά από 10 ημέρες να ανοίξουν τα υποκαταστήματα και να προχωρήσουν στις τραπεζικές τους πράξεις.
Στο μεταξύ, με απόφαση της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, όλες οι τράπεζες στην Κύπρου θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Πέμπτη, με την οικονομική ασφυξία πλέον να προκαλεί τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr