1.3.13

Η δυναμική «απάντηση» των αποστράτων


 
Πορεία προς τη Βουλή το Σάββατο 9 Μαρτίου

ΣΤΟΥΣ δρόμους βγαίνουν πλέον οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι, εκτός από τις τρομακτικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους, δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν τον εμπαιγμό που υφίστανται από...
την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς.

Ειδικότερα, μετά την κοινή συνεδρίαση όλων των Ενώσεων Αποστράτων αποφάσισαν την οργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 16.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μετά των οικογενειών τους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, και θα επιδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Επιπλέον, οι απόστρατοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην περιφέρεια, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου, στη 1 στην πλατεία Αριστοτέλους, και θα συνεχίσουν σε Πάτρα, Κρήτη κ.λπ.

Οι ενώσεις

Την ίδια στιγμή, οι ενώσεις των αποστράτων δηλώνουν σε όλους τους τόνους: «Θα αγωνιστούμε νόμιμα με όλες μας τις δυνάμεις σε συντονισμό μεταξύ μας και ενότητα, μέχρι την άρση των αδικιών που μας έχουν επιβληθεί. Είναι αυτονόητο ότι αποδεχόμαστε την αναλογική συμμετοχή μας στην προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας της χώρας».

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι οι απόστρατοι, όπως φυσικά και οι εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εξήντλησαν την υπομονή τους απέναντι στις κατ' επανάληψη υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες αποδεικνύονται απλώς ψέματα που έχουν στόχο να κερδίζουν χρόνο οι ηγεσίες των υπουργείων. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία», υπάρχουν εισηγήσεις μεταξύ των αποστράτων για ακραίες μορφές πάλης, στις οποίες περιλαμβάνονται ακόμη και καταλήψεις στρατιωτικών μονάδων. «Τα ψέματα τελείωσαν» αναφέρουν στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους οι απόστρατοι.

Εν τω μεταξύ, οι ενώσεις των αποστράτων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ενώ την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλιολιάκο και την προσεχή Δευτέρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28/02/2013 – Σ.Λ.)