9.3.13

Νιγηρία: Εκτελέστηκε Έλληνας όμηρος από ισλαμιστές αντάρτες - Απέτυχε επιχείρηση SAS

Efenpress: Πότε θα ξυπνήσει η Ευρώπη για να  αποβάλει το Ισλαμικό δηλητήριο από το "σώμα" της; Θέλουν να τους χτίσουν οι "κυβερνώντες" και...τζαμί στην Ελλάδα, με έξοδα του Ελληνικού λαού!!!
Νιγηριανά ισλαμοζώα
7 OMHΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ

Eκτελέστηκε ο Έλληνας όμηρος που είχε πιαστεί πριν τρεις εβδομάδες στη Νιγηρία μαζί με άλλους έξι ξένους εργαζόμενους (όλοι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco που δραστηριοποιείται στην χώρα). 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση "Ανσάρου" οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές ειδικές δυνάμεις που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.
Η επιχείρηση έγινε από μονάδα της SAS, σε μια εργατική πόλη της πολιτείας Μπάουτσι στη βόρεια Νιγηρία, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν οι όμηροι, αφού συνάντησαν σφοδρή αντίσταση. Έτσι οι αντάρτες πρόλαβαν και εκτέλεσαν τους ομήρους.

Δεν είναι γνωστό καν αν έχουν καταφέρει να πάρουν τα πτώματά τους οι νιγηριανές αρχές ή αν δεν κατάφεραν καν να φτάσουν στο σημείο που φυλάσσονταν.
Στη Νιγηρία είχε σπεύσει και κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, αναφέρει μία πηγή, αλλά δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί το γεγονός.
Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου που δολοφονήθηκε, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.
Είναι η δεύτερη αποτυχημένη ειδική επιχείρηση δυτικών ειδικών δυνάμεων που αποτυγχάνει το τελευταίο δίμηνο και οδηγεί σττην εκτέλεση των ομήρων. Η πρώτη ήταν στον Σομαλία τον περασμένο Ιανουάριο όταν Γάλλοι κομάντο απέτυχαν να απελευθερώσουν ένα όμηρο ομοεθνή τους.
Κατά την διάρκεια εκείνης της επιχείρησης σκοτώθηκαν δύο Γάλλοι, ένας κομάντο κι ένας πιλότος ελικοπτέρου.
Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του άτυχου Έλληνα από τις αρχές και δεν είναι γνωστό αν έχει ενημερωθεί η οικογένειά του για την τραγική εξέλιξη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr