1.3.13

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: Σφαγή Τούρκων κομάντο στη Συρία; - 24 νεκροί από αεροπορική προσβολή


Το θάνατο 24 τούρκων καταδρομέων από επίθεση της συριακής Αεροπορίας αναφέρει η αρμενική ιστοσελίδα maramus.livejournal.com. Μάλιστα την είδηση η συγκεκριμένη ιστοσελίδα την αναφέρει ως επιβεβαιωμένη. Η ίδια ειδηση αναφέρεται  και απο την ιστοοσελίδα www.versia.am/combat-search-and-rescue
Σύμφωνα με το δημοσίευμά της οι Τούρκοι καταδρομείς οι οποίοι δρούσαν μέσα στη Συρία εντοπίστηκαν πρώτα από δυνάμεις του συριακού Στρατού και στη συνέχεια εβλήθησαν από τη συριακή Αεροπορία. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Τούρκοι βρίσκονταν σε αποστολή εύρεσης/διάσωσης μάχης (Combat SAR).

Δεν διευκρινίζεται εάν τις αεροπορική προσβολή πραγματοποίησαν αεροσκάφη ή επιθετικά ελικόπτερα Hind της Αεροπορίας της Συρίας.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα –το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη ανεξάρτητη πηγή- οι Τούρκοι καταδρομείς ανήκαν στο επίλεκτο σώμα των “Bordo Bereli” όπου εκτιμάται ότι περίπου 100 άτομα δρουν μέσα στη Συρία οι οποίοι έχουν εισέλθει στη χώρα σταδιακά. Σύμφωνα με άλλες πηγές η ομάδα των 100 Τούρκων καταδρομέων -είναι άγνωστο εάν όλοι ανήκουν στους Bordo Bereli ή υπήρχαν και μέλη άλλων ομάδων ειδικών δυνάμεων. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται Τούρκοι ‘άνδρες των ειδικών δυνάμεων στη Συρία στο πλευρό των μισθοφόρων που μάχονται την κυβέρνηση του Bashar Al Assad. Στις αρχές Ιανουαρίου η Δαμασκός είχε ανακοινώσει τη σύλληψη 10 αξιωματικών της τουρκικής Αεροπορίας οι οποίοι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή στο Χαλέπι στοχοποιώντας συριακές αεροπορικές βάσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.efenpress.gr/