9.3.13

Πάνω από 20.000 διαδηλωτές στην πορεία στη Θεσσαλονίκη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές [φωτορεπορτάζ&video]


Ξεκίνησε στις 12.20 περίπου η πορεία  διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, που διοργανώνεται από τις επιτροπές Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Η προσυγκέντρωση είχε οριστεί στην πλατεία του Δημαρχείου όπου από τις 11.30 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές οι οποίοι ενισχύθηκαν από κατοίκους της Ιερισσού που έφτασαν με λεωφορεία για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν μέλη οικολογικών οργανώσεων και αριστερών ομάδων, καθώς και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Τσουλίδου, κινήθηκαν στην Τσιμισκή με κατεύθυνση τη Βενιζέλου.
Στην Αγία Σοφίας η πορεία συνάντησε εκείνη των φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές εναντίον των μεταλλείων.
Την πορεία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 20.000 άτομα χαρακτηρίζει έντονος παλμός, ενώ αντηχούν συνθήματα, όπως "Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να διώξουμε τον Μπόμπολα απ' την Χαλκιδική". Η έκτασή της από τη Βενιζέλου εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής.
Από τις πορείες δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ χρειάστηκε να κάνουν εκτροπές στα δρομολόγιά τους.
Dim lights Embed " style="border: 1px solid rgb(31, 31, 31); height: 12px; line-height: 14px; margin: 0px 0px 0px 4px; padding-left: 1px; padding-right: 1px; vertical-align: middle; width: 150px;">


thrakisnews@gmail.com