28.3.13

Στις 15 Απριλίου ξανά στο εδώλιο ο Μ.Λεμούσιας για ξέπλυμα "βρόμικου" χρήματος


Για τις 15 Απριλίου προσδιορίστηκε η δίκη του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια, ο οποίος αυτή τη φορά θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ξέπλυμα "βρόμικου" χρήματος. Ο Μ.Λεμούσιας ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ από τα ταμεία του δήμου έχει παραπεμφθεί σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 598.372 ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο βούλευμα που εκδόθηκε, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προσδιορίζεται το διάστημα από 13 Ιανουαρίου 1999 έως και τα τέλη του 2001.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, πρόκειται για χρηματικά ποσά που δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης και διακινήθηκαν με καταθέσεις και αναλήψεις σε ατομικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Το χρηματικό ποσό το οποίο φέρεται να νομιμοποίησε ο Μιχάλης Λεμούσιας είναι μικρότερο απ' αυτό που είχε προσδιορίσει η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά και το οποίο έφτανε στις 800.000 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Μιχάλης Λεμούσιας είχε απολογηθεί στον ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι όλα τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του προέρχονται από νόμιμα έσοδα και συναλλαγές.
Ερευνα για τα 12 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν από υπάλληλο του δήμου
Στο μεταξύ με έγγραφό του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα να διερευνήσει ενδεχόμενα αδικήματα που τέλεσε υπάλληλος του δήμου, η οποία φέρεται να "επένδυσε" στο Χρηματιστήριο την περίοδο 2003 - 2007 περίπου 12.000.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε βάρος της συγκεκριμένης υπαλλήλου αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ωστόσο στη συνέχεια απαλλάχτηκε με το βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.  
Η δήλωση του Μ.Λεμούσια
«Περιέργως η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά την καταδίκη μας και με «καθυστέρηση» της έρευνας τουλάχιστον για μία πενταετία!!! Και μόνο η αποκάλυψη αυτή είναι μία πλήρης δικαίωση της σκευωρίας που στήθηκε, προκειμένου να χυθεί το αθώο αίμα μας στο βωμό σκοπιμοτήτων για κατευνασμό της κοινής γνώμης, ώστε να συνεχίσει το σύστημα το «έργο» του, θυσιάζοντας όσους βρεθούν στα γρανάζια του, αδιαφορώντας για την τιμή, τη ζωή, την ελευθερία, την ίδια τη δικαιοσύνη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Λεμούσιας μέσα από τη φυλακή μετά την αποκάλυψη των περίεργων αυτών συναλλαγών που φέρεται να είχε η συγκεκριμένη υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης.
agelioforos