6.2.13

Σε ισχύ η επιστράτευση - Έλυσαν κάβους τα πλοία- VIDEO






08.30- Ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούληςμιλώντας στον Αντ-1, τόνισε ότι: «Εγώ είμαι πάντα εδώ. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό να συνεχίσουν να συζητάμε τα θέματα».''








08.10- Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τσιμπόγλου, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», και πρόσθεσε ότι «πάμε κόντρα στην πολιτική επιστράτευση με τη συμμετοχή των ναυτεργατών και των άλλων εργαζόμενων». 



07.36- Αναχωρούν τα πρώτα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά. Ηρεμία επικρατεί στην πύλη Ε3, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες.

06.37- 
Από την πύλη E9 γίνεται η επιβίβαση στα πλοία που έχουν προορισμό τις Κυκλάδες και είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν στις 07.30. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της αστυνομίας μετακινούνται σε άλλα σημεία του λιμανιού.



06.16-
 Στην πύλη Ε1 φορτηγά και ΙΧ περνάνε μέσα στο πλοίο που έχει προορισμό τη Ρόδο. 



06.00- 
Το ξημέρωμα βρήκε εκατοντάδες ναυτεργάτες να παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην πύλη Ε3. Κατά τη διάρκεια της νύχτας 3 από τα 5 πλοία που είχαν αγκυροβολήσει στον προβλήτα, έδεσαν σε άλλο σημείο του λιμανιού που οδηγεί στις πύλες Ε1 και Ε2. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί με περισσότερες διμοιρίες. 



Ώρα 5.00 το πρωί. Οι κάβοι έλυσαν και το Blue Star 1 αφήνει τον προβλήτα Ε3. 



real.gr