6.2.13

Σημαντικά ευρήματα από το usb



Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία που βρέθηκαν στο usb – stick στη γιάφκα του Χαλανδρίου. 

Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ευρήματα από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας :

"Ανακοινώνεται ότι από την εξέταση του usb - stick που βρέθηκε στο οίκημα ασφαλείας, που είχε ενοικιαστεί επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εντοπίστηκαν τα εξής: 


Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης πράξης εμπρησμού, που πραγματοποιήθηκε από την ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ - την 24η Σεπτεμβρίου 2012, σε βάρος της εταιρείας TRANSAM Trading Co Ε.Π.Ε. στο Χαλάνδρι, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 27η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 22.57, υπάρχει αποθηκευμένο σε αυτό προγενέστερα της ανάρτησης και συγκεκριμένα από την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012. 
Αποσπάσματα προκηρύξεων για δύο επιθέσεις στο usb των τρομοκρατών
Μέρος κειμένου που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης, το οποίο έχει αποθηκευθεί την 03.47 ώρα της 23ης Σεπτεμβρίου 2012, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από τη ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ/ΚΟΜΜΑΝΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του πρώην Υπουργού Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την 18.18 ώρα της ίδιας ημέρας. 

Αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. 

Επισημαίνεται ότι στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα http://lechatnoiremeutier.wordpress.com. 

Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση. 

Το εν λόγω κείμενο υπάρχει αποθηκευμένο στο usb – stick γραμμένο στην ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες ( greeklish )."


Oι ανακοινώσεις του εκπροσώπου τύπου της Αστυνομίας:

Τι υποστηρίζουν σε επιστολή τους οι συλληφθέντες
Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης σε επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η ληστεία στην τράπεζα ήταν μια συνειδητή επιλογή αντίστασης, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν συνεργάζονται και δεν απολογούνται.

...........................................
πηγή:/
real.gr/ ethnos