8.2.13

Εξετάζουν αποτυπώματα και DNA



Έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. 

Ήδη χθες εντοπίστηκε και δεύτερο διαμέρισμα σε πολυκατοικία στην οδό Αλκέτου 26 στο Παγκράτι πολύ κοντά στην οδό Δαμάρεως, όπου είχε βρεθεί «γιάφκα» της 17 Νοέμβρη. Κάτοικος φέρεται να αναγνώρισε έναν από τους κατηγορούμενους και ειδοποίησε την αστυνομία. 


Το διαμέρισμα ήταν άδειο και χωρίς έπιπλα και οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναζήτησαν αποτυπώματα και DNA προκειμένου να ταυτοποιήσουν με τους 4 κατηγορούμενους ή με άλλα άγνωστα στις αρχές άτομα. 

Ο ένας από τους κατηγορούμενους με τα κανονικά στοιχεία του νοίκιασε το σπίτι για έναν μήνα και μετά από λίγο διάστημα φέρεται να εξαφανίστηκε. Ο ίδιος νοίκιασε και το διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Μαρούσι αλλά με πλαστή αστυνομική ταυτότητα. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι αρχικά χρησιμοποιήθηκε το σπίτι στο Παγκράτι και εν συνεχεία το διαμέρισμα στο Μαρούσι. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά την εύρεση και δεύτερου διαμερίσματος καταλήγουν στην εκτίμηση ότι οι κατηγορούμενοι νοίκιαζαν σπίτια για μικρό χρονικό διάστημα και άλλαζαν συχνά καταλύματα προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές. 

Έτσι δεν αποκλείουν να βρεθούν στην πορεία και άλλα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού κρησφύγετου που εκτιμούν ότι νοίκιαζαν στην Βόρεια Ελλάδα και από όπου οργάνωσαν την διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Σε κανένα από τα διαμερίσματα μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οπλισμός και ακόμη αναζητούνται οι 4 ασύλληπτοι δράστες της ληστείας. 
real