8.2.13

ΔΟΚΙΜΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΛΗΜΑΤΑ DM53A1 Έβρος: Βολή αρμάτων Leopard 2HEL-στον "ΑΕΤΟ"



Βολές αρμάτων μάχης Leopard 2HEL-με τα νέα ολλανδικά βλήματα DM53A1 που εξοπλίζουν πλέον τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς του Στρατού μας πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολών και Ασκήσεων'' ΑΕΤΟΣ''.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη επισκέφτηκε την περιοχή ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού και παρακολούθησε την άσκηση «ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ 2013» καθώς και βολές αρμάτων LEO 2 HEL στο Πεδίο Βολής ΑΕΤΟΥ κατέληξε το δελτίο τύπου.

Οι βολές ήταν ιδιαίτερα εύστοχες από τους αρματιστές μας και απέσπασαν τα ευμενή σχόλια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου Μιχαήλ και του Α / ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κώνσταντίνου Γκίνη.
Το απόθεμα DM53A1 που αποκτήθηκε με διακρατική σύμβαση από τα πλεονάσματα του Ολλανδικού Στρατού πέρασε και από τον έλεγχο της κατασκευάστριας Rheinmetall όπου επαναπιστοποιήθηκε, για να φθάσει στην Ελλάδα πρν λίγες ημέρες.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η σταδιακή τροποποίηση της μνήμης EPROM του Συστήματος Ελέγχου Πυρός των αρμάτων Leopard 2A4, για να καταστεί συμβατό με το DM53A1.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr