20.2.13

Νέα γιάφκα - Εντοπίστηκε το τζιπ της ληστείας



Πλαστές ταυτότητες, εγχειρίδια για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ονόματα και διευθύνσεις πολιτών και άλλα στοιχεία που αφορούν στη δράση της τελευταίας ομάδας που έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχαν βρεθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ σε κρησφύγετο που εντοπίστηκε στα Τουρκοβούνια.

Ειδικότερα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20, που είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά τη νύχτα, για τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.


Το διαμέρισμα εντοπίστηκε μετά απο τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα απο τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, μέχρι αργά το βράδυ είχαν βρεθεί: 

- Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα απο τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος
- Ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας
- Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών
- Μια κάρτα μνήμης
- Ενα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
- Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών
- Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών 
- Είδη ρουχισμού, σακίδια 
- Μια άδεια θήκη κιθάρας 
- Εξαρτήματα καθαρισμού όπλων, κλειδιά και το πρωτότυπο ενοικιαστήριο.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν για έρευνα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική τα σημειώματα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο
real