11.2.13

Αποφασισμένοι οι αγρότες



Την απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι αγρότες έπειτα από την κοινή σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισας.

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα προχωρούν σε ωριαίες διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους -από τις 14:00 έως τις 15:00- στα 35 μπλόκα της χώρας, χωρίς, όμως, όπως δηλώνουν, να χρησιμοποιούν τα τρακτέρ τους.


Παράλληλα, ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών, Μαυρούλη Μητσιούδη, από τις προθέσεις και τις διαθέσεις της κυβέρνησης θα κριθεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεων τους.



Επίσης, όπως προανήγγειλε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δημόσιων υπηρεσιών, όπως ο ΕΛΓΑ και οι εφορίες.



Μάλιστα, η απόφαση για καθημερινό αποκλεισμό δρόμων τέθηκε χθες σε άμεση εφαρμογή. Ύστερα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες στη Νίκαια επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έκαναν χρήση χημικών.



REAL.GR