17.2.13

 Ο Φλωρίδης προτείνει την… απόσυρση Βενιζέλου και Κουβέλη


Giorgos-Floridis
Μερικές μόλις μέρες μετά την πρόταση… διετούς ομηρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, την οποία κατέθεσε στα “Νέα” και τον Γιώργο Παπαχρήστο ο Κώστας Σημίτης, προτείνοντας μορατόριουμ κορυφής για το ΠΑΣΟΚ τους επόμενους 24 μήνες, με τον όρο ότι στο τέλος αυτής της διαδρομής θα υπάρξει εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα, ένα από τα πολιτικά “παιδιά” του τέως πρωθυπουργού, ο Γιώργος Φλωρίδης, έρχεται να πάει τη συζήτηση ακόμη πιο μακριά.

Και με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”, προτείνει ουσιαστικά την απόσυρση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις ζυμώσεις και τις συζητήσεις για την αναδιάταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς.
“Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς, ο οποίος σήμερα βρίσκεται πολιτικά διασκορπισμένος, σε συντριπτικό ποσοστό επιθυμεί το νέο και ενιαίο, και αυτό καταγράφεται διαρκώς, πολιτικά και δημοσκοπικά.
Όμως η κατάσταση σκαλώνει στις κορυφές. Ανεξάρτητα από εμφανώς προσχηματικές πρωτοβουλίες διαλόγου και επικοινωνιακά τερτίπια της τελευταίας στιγμής, όπως επίσης και από προσχηματικές αρνήσεις του διαλόγου, επικρατούν ο μεγαλοϊδεατισμός και η λογική αυτοσυντήρησης των υπαρκτών σχημάτων.
Έτσι, ο κίνδυνος της στρατηγικής περιθωριοποίησης και της εκλογικής αφαίμαξης του χώρου από τον συντηρητικό φιλευθερισμό και τη λαϊκιστική Αριστερά, είναι ισχυρός.
Αν νομίζουν οι ηγεσίες των κομμάτων ότι με ευκαιριακά σχήματα του τύπου… υπάρχον κόμμα συν κάποιοι συνεργαζόμενοι θα απαντήσουν στις προσδοκίες του κόσμου, τρέφουν αυταπάτες. Ο κόσμος επιμένει στο καινούριο και το σοβαρό”, καταλήγει ο Γιώργος Φλωρίδης.
http://ysterografa.gr