5.2.13

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ: Η ένταξη των νέων ανθρώπων στην Χρυσή Αυγή τρομοκρατεί το πολιτικό σύστημα γιατί φανερώνει ότι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΕΜΑΣ

Συνέντευξη του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής στην ΑΡΕΤΗ ΜΑΣΜΑΝΙΔΟΥ 
Ερ.: Πόσα χρόνια ασχολείστε με τον εθνικιστικό χώρο;
ΑΝ.ΓΡ.: Άρχισα να ασχολούμαι με τον χώρο το 1988 όταν είδα κρεμασμένο στα περίπτερα το περιοδικό Χρυσή Αυγή το οποίο αγόρασα, το διάβασα και με το οποίο ένιωσα ότι ταυτίζομαι με τα γραφόμενα του. Ανέκαθεν όμως και από το οικογενειακό περιβάλλον και ευσυνείδητα είχα υπέρμετρη αγάπη σε έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, φυλή.
Από κει και πέρα άρχισα να ασχολούμαι με τη Χ.Α συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε της εκδήλωση. Το 1992 έγινα μέλος του κόμματος και μετά από μερικά χρόνια μέλος της κεντρικής επιτροπής.
Ερ.: Φανταζόσασταν την πορεία και την εξέλιξη της Χ.Α και ποιοι είναι οι στόχοι σας τόσο σε προσωπικό όσο και γενικότερα σε πολιτικό επίπεδο; ...

ΑΝ.ΓΡ.: Τα τελευταία χρόνια και βάση των συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας είχα αντιληφθεί την άνοδο του κόμματος κυρίως από τις πάντα στοχευμένες και επιτυχημένες ενέργειες του αρχηγού μας όσο και από τις αντιδράσεις του κόσμου.

Ερ.: Ποιά είναι η γνώμη σας για τους πολιτικούς γενικότερα;
ΑΝ.ΓΡ.: Είναι ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο αφελή ότι αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρω: Προδοσία της Κύπρου(ένας φάκελος που δεν ανοίχτηκε ποτέ), γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, Ίμια, χρήση του ονόματος Μακεδονία, οικονομικά σκάνδαλα, ρουσφέτια, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, εγκληματικότητα, διάλυση κοινωνικού ιστού, ανεργία και δεκάδες άλλα. Αντιστρέφοντας την ερώτηση εσείς ποιους ξέρετε ότι μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια; Σίγουρα όχι η Χρυσή Αυγή.
Ερ.: Τι γνώμη έχετε για τα φαινόμενα βίας που σας καταλογίζουν;
ΑΝ.ΓΡ.:Η βία προέρχεται από την αριστερά. Είναι συστατικό στοιχείο της, θα έλεγε κανείς μέρος της ιδεολογίας και του τρόπου δράση της. Και ας θυμηθούμε:17 Νοέμβρη, συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές και διάφορες άλλες συνιστώσες.

Ερ.: Πώς κρίνετε το έργο της κυβέρνησης μέχρι τώρα;
ΑΝ.ΓΡ.: Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ένα πολιτικοιδεολογικό έκτρωμα αποτελούμενο από ψευτοπατριώτες και ψευτοεθνικιστές, γραφικούς δεξιούς, ψευτοσοσιαλιστές και ανθέλληνες αριστερούς που θεωρούν τα Σκόπια Μακεδονία, τους τούρκους φίλους μας και την γενοκτονία των ποντίων συνωστισμό.
Ερ.: Τι τιμωρία θα προτείνατε για αυτούς που αποδεδειγμένα καταχράστηκαν και κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού;
ΑΝ.ΓΡ.: Θα προτιμούσα να τους παραδώσω στον ελληνικό λαό και ότι απομείνει από αυτούς στην ελληνική δικαιοσύνη.
Ερ.: Πώς είναι η καθημερινή ζωή ενός χρυσαυγίτη βουλευτή;
ΑΝ.ΓΡ.:Η ζωή ενός χρυσαυγίτη είναι ένας συνεχής αγώνας. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είναι πρώτα από όλα στρατιώτης. Ο τίτλος του βουλευτή είναι για εμάς μια ιδιότητα. Όσον αφορά την ερώτηση σας σε προσωπικό επίπεδο πέρα από τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα συμμετέχω όπως και οι υπόλοιποι συναγωνιστές στις περισσότερες δράσεις του κόμματος. Διανομές τροφίμων, αιμοδοσίες, ομιλίες και πολιτικές ενέργειες.
Ερ.: Πώς είναι οι σχέσεις σας με τον κόσμο γενικότερα;
ΑΝ.ΓΡ.: Μετά τις εκλογές κυρίως και βλέποντας το έργο μας, σε κάθε μας βήμα βιώνουμε απίστευτη αποδοχή και στήριξη από τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε αντίθεση με των άλλων κομμάτων και κυρίως της συγκυβέρνησης μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς συνοδεία. Φανταστείτε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο χωρίς αστυνομική προστασία στις γειτονιές.
Ερ.: Έχετε καταθέσει μήνυση κατά του δημάρχου Μπουτάρη. Πείτε μας κάτι για αυτόν και πως τον χαρακτηρίζεται;
ΑΝ.ΓΡ.: Έχω καταθέσει μήνυση για τέσσερα πλημμελήματα. Θα τον χαρακτήριζα αποτυχημένο και γραφική φιγούρα της πόλης, ευτυχώς προσωρινή.
Ερ.: Έχετε δεχτεί απειλές μέχρι τώρα προς το πρόσωπο σας; Έχετε προσωπική ασφάλεια;
ΑΝ.ΓΡ.: Τόσο εμείς όσο και τα γραφεία μας αποτελούν στόχο διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων. Απειλή έχω δεχτεί κυρίως μέσω του διαδικτύου.(INDYMEDIA).Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης ο υπουργός Προ-Πο μας αφαίρεσε τον έναν αστυνομικό φρουρό που είχαμε. Έχω όμως συναγωνιστές πολύ καλά εκπαιδευμένους που βρίσκονται συνέχεια δίπλα μου. Ωστόσο αν ένας βουλευτής πάθει κάτι υπεύθυνος είναι ο αρμόδιος υπουργός.
Ερ.: Τι σχόλια ακούτε από τον κόσμο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που μετέχετε η όπου παρευρίσκεσθε;
ΑΝ.ΓΡ.: Εκτός από τα συγχαρητήρια που εισπράττουμε από τον κόσμο και την στήριξη που μας δίνει, ο κόσμος ζητάει επιτακτικά να κάνουμε ότι μπορούμε για να μπούνε οι κλέφτες στη φυλακή, να δημευθούν οι περιουσίες τους και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Πολύ συχνά ο κόσμος αναφέρει τη λέξη ''κρεμάλα''. Διακρίνω ότι ο λαός έχει ξεπεράσει το στάδιο του αγανακτισμένου και έχει φτάσει στο επίπεδο του εξοργισμένου.


Ερ.: Ποιους νόμους θα καταργούσατε ή θα θεσπίζατε αν ήσασταν κυβέρνηση;
ΑΝ.ΓΡ.: Πολύ σύντομα όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις θα έχουμε τη δύναμη να καταργήσουμε ή να προτείνουμε νόμους που θα είναι για το καλό του ελληνικού λαού, για την απόδοση της δικαιοσύνης, για την κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε εθνικό επίπεδο, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, για τη λύση του δημογραφικού, για δίκαιο σύστημα υγείας, για τη σωστή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Από τους πρώτους νόμους που πρέπει να καταργηθούν είναι αυτοί που αφορούν ευθύνη υπουργών, βουλευτική ασυλία, τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Έχουμε καταθέσει ήδη 2 προτάσεις νόμου μία για την ΑΟΖ και μία για τη κάρτα του πολίτη. Η Χρυσή Αυγή μετά την είσοδο της στη βουλή ασκεί ένα τεράστιο κοινοβουλευτικό έργο πάντα με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και του ελληνικού λαού. Προσωπικά θεωρώ πολύ δίκαιο τη θέσπιση της ποινής του θανάτου για τους εμπόρους ναρκωτικών, τους παιδεραστές και όσους βαρύνονται με την κατηγορία εσχάτης προδοσίας.
Ερ.: Κατηγορείστε ότι το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής αφορά μόνο τους Έλληνες. Ποια είναι η άποψη σας;
ΑΝ.ΓΡ.: Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός υποφέρει από τα μέτρα που εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις Πασόκ και Νέα Δημοκρατία. Επίσης υφίσταται ένα ρατσισμό εις βάρος του. Συνεπώς έχει ανάγκη από το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής το οποίο έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά και το οποίο εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα μόνο για Έλληνες. Αυτό επικεντρώνεται κυρίως σε διανομή τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών, αιμοδοσία, νομικές και ιατρικές συμβουλές και άλλα.

Ερ.: Τι προτείνετε για το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες;
ΑΝ.ΓΡ.: Άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, επαναδιασπορά των ναρκών στα σύνορα και θέσπιση του ιδιώνυμου για κάθε έγκλημα που θα διαπράττει ο αλλοδαπός. Επιθυμούμε η πατρίδα μας να είναι για τους λαθρομετανάστες όχι ένας παράδεισος αλλά το αντίθετο.


Ερ.: Ποια είναι τα χόμπι σας, ποια τα αγαπημένα σας βιβλία και ταινίες και τι μουσική ακούτε;
ΑΝ.ΓΡ.: Στο λίγο ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την οικογένεια μου, με την γυμναστική, κάνω κάποιες βόλτες στο βουνό με τη μηχανή και μου αρέσει πολύ η σκοποβολή. Αγαπημένο βιβλίο για μένα ''οι πύλες της φωτιάς''. Ταινίες παρακολουθώ κυρίως ιστορικού περιεχομένου ενώ από μουσική ακούω διάφορα, από κλασσική μέχρι κρητικές μαντινάδες.


Ερ.: Τι κόσμος στελεχώνει το κίνημα της Χρυσής Αυγής;
ΑΝ.ΓΡ.:Η Χρυσή Αυγή στελεχώνεται και υποστηρίζεται από ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων και από κάθε είδος μορφωτικού επιπέδου. Στις τάξεις της Χρυσής Αυγής υπάρχουν εργάτες, υπάλληλοι, στρατιωτικοί, ιερείς, αγρότες, γιατροί, δικηγόροι, νοικοκυρές και κυρίως άνεργοι. Ηλικιακά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι άνθρωποι, κάτι το οποίο τρομοκρατεί το πολιτικό σύστημα γιατί φανερώνει ότι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΕΜΑΣ
http://mikromeseos.blogspot.gr