22.2.13

Μία νεκρή και γενικευμένο χάος από τις σφοδρές καταιγίδες





Μια κοπέλα περίπου 24 ετών έχασε τη ζωή της το πρωί κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την Αττική προκαλώντας γενικευμένο χάος με μπλακ άουτ στην κυκλοφορία, προβλήματα ηλεκτροδότησης και μεγάλες καταστροφές περιουσιών. Εγκαταλελειμμένο κτίριο κατέρρευσε στον Άγιο Παντελεήμονα.
Η κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μηχανή του αυτοκινήτου της "έσβησε", ακινητοποιώντας το όχημα, σε πλημμυρισμένο δρόμο της περιοχής Αμαρουσίου -Χαλανδρίου

Περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. 


Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε απόέμφραγμα

Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας "Smart", το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων, λόγω της βροχής.

"Η χειρότερη καταιγίδα από το 1961"

Ως την πιο ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αθήνα, χαρακτήρισε τα καιρικά φαινόμενα του πρωινού της Παρασκευής ο μετεωρολόγοςΓιάννης Καλλιανός.

Περισσότερες από 1.500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για πλημμύρες. Αντλήσεις έκαναν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία 
των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω όπου χιλιάδες οδηγοί "μαρτύρησαν" για πολλές ώρες.
 Προβλήματα σημειώθηκαν στην Παραλιακή, καθώς εκτός λειτουργίας βρίσκονταν αρκετοί φωτεινοί σηματοτόδες.

Κατάρρευση κτιρίου


Στον Άγιο Παντελεήμονα κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο, επί της οδού Μαγνησίας 28.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Ruined: A young boy stands in front of a two-storey building that collapsed in the Aghios Panteleimonas area
  
Ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ