27.2.13

Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Αλβανία


Ο Α/ΓΕΕΘΑ με τον Αλβανό υπουργό Άμυνας,
Αρμπέν Ιμάμι.
Από 26 έως 27 Φεβρουαρίου 2013, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επισκέπτεται την Αλβανία, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, Υποστράτηγου Xhemal Gjunkshi. Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο:

Η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα τον ενόπλων δυνάμεων και ειδικά στην εκπαίδευση στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές των νέων Αλβανών, ήταν στο επίκεντρο τον συνομιλιών μεταξύ του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Μιχαήλ Κωσταράκου και του Αλβανού υπουργού Άμυνας, Αρμπέν Ιμάμι. Oι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν και περί ανταλλαγής ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών στα πλαίσια της διμερούςσυνεργασίας την οποίαν χαρακτήρισαν πολύ καλή, καθώς ο κ. Κωσταράκος, εξέφρασε την ετοιμότητα για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών όπως και στο παρελθόν. 


Νωρίτερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συναντήθηκε και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Τζεμάλ Γκιούνκσι. Ο κ. Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον στρατηγό Γκιούνκσι, κατέθεσε στεφάνι και απέτισε φόρο τιμής στο Κοιμητήριο των Μαρτύρων.

Σημ. Εν Κρυπτώ: Ελπίζουμε ο κ.Αρχηγός να αναφέρθηκε στο θέμα των Ελληνικών στρατιωτικών κοιμητηρίων και να βρει χρόνο να καταθέσει κι εκει ένα στεφάνι.

http://www.enkripto.com