21.2.13

Δεν ήταν καλόγριες αλλά κ@λόγριες ....



Συνελήφθησαν τέσσερις γύφτισσες οι οποίες προσποιούμενες τις μοναχές εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή
 Συνελήφθησαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 20-02-2013, στην περιοχή της Μενεμένης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τέσσερις γύφτισσες ηλικίας από 25 έως 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστείες κατά συναυτουργία» και «Εγκληματική οργάνωση».



Ειδικότερα, οι ανωτέρω, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συγκρότησαν ομάδα και προσποιούμενες τις μοναχές, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας εικόνες με θρησκευτικές παραστάσεις και μαύρα σταυρουδάκια, κατάφερναν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση , την είσοδό τους σε οικίες, όπου αποσπούσαν με τη χρήση σωματικής βίας χρυσά κοσμήματα.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 19-02-2013, προφασιζόμενες ότι είναι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης και κρατώντας μία εικόνα και μαύρα σταυρουδάκια, εισήλθαν σε οικία 59χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Μενεμένης και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την 59χρονη, μία λευκόχρυση αλυσίδα με λευκόχρυσο σταυρό.

Επίσης, λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή, εισήλθαν με όμοιο τρόπο σε οικία 82χρονης ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αυτήν, μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό και φλουρί και ένα χρυσό δαχτυλίδι με πολύτιμες πέτρες.

Στην κατοχή των ανωτέρω  δράστιδων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 εικόνες με θρησκευτικές παραστάσεις και 8 μικρά μαύρα  σταυρουδάκια.