20.2.13

«ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΔ»


Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε, παράξενα πράγματα να συμβαίνουν στις ΕΔ, εξαπλώνεται το κίνημα δεν πληρώνω και για να γίνουμε περισσότερο λεπτομερείς διαπιστώνουμε ότι, οι ταμίες των μονάδων κυριολεκτικά κυνηγούν τα στελέχη να μαζέψουν τα χρήματα για τα...
ενοίκια των ΣΟΑ. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι διαχειριστές των ΣΟΑ, όπου, υπάρχουν στελέχη που μήνες έχουν να πληρώσουν κοινόχρηστα.

Δυστυχώς η τριετής περίοδος βίαιης οικονομικής προσαρμογής, η οποία δε συνοδεύτηκε από ανάλογη μείωση του κόστους ζωής, οδήγησε την Ελληνική οικογένεια και τον Έλληνα Στρατιωτικό σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Μήπως τα υπόψη στελέχη περιμένουν τα Πάγια Ημερών Εκτός Έδρας, τα οποία καταργήθηκαν.

Στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, κατάφεραν, μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των περικοπών, να βρουν τα κονδύλια, καταβάλλοντας έτσι τα οδοιπορικά του μηνός Δεκεμβρίου 2012 στα στελέχη τους. Αντίθετα, στο Στρατό Ξηράς, ακόμη ψάχνουν και μάλλον, απ' ότι φαίνεται, θα εξακολουθούν να ψάχνουν για κάμποσο καιρό ακόμη. Πρόσφατα εξέδωσαν και σήμα να πληρωθούν αλλά μετά από τρεις ημέρες εξέδωσαν νέο σήμα που ακύρωνε το προηγούμενο. Βλέπετε ο Α/ΓΕΣ ασχολείται να πείσει τα στελέχη ότι, παίρνουν πολλά χρήματα και δεν το καταλαβαίνουν, με τα οικονομικά δεν ασχολείται.

Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί και το συγκεκριμένο φαινόμενο, ... πάντως, ευχόμαστε στους ταμίες και τους διαχειριστές, καλό ... κυνηγητό.

(Ε.Σ. - Σ.Λ.)