2.2.13

ΟΑΣΘ: "Μεταφορές ζώντων ζώων";

Διακρίνεται το περιπολικό εμπρός από το ερυθρό  λεωφορείο του...τρόμου!

  Εάν ορισμένοι οδηγοί του ΟΑΣΘ, νομίζουν ότι μεταφέρουν ζώντα ζώα ή εμπορεύματα, είναι πολύ γελασμένοι.

  Είχαμε αναφερθεί και σε άλλο μας δημοσίευμα για την ασχετοσύνη στην οδήγηση, την ανευθυνότητα και την εν γένει συμπεριφορά πολλών οδηγών του ΟΑΣΘ.
  Σήμερα θα ασχοληθούμε και πάλι με το ίδιο θέμα.

    Στις 15,30 -περίπου- σήμερα  (2/2/2013) το απόγευμα,στον Ν.Σ.Σ  ο οδηγός του (ερυθρού) λεωφορείου της γραμμής 51, αδιαφορώντας για τους επιβάτες που μετέφερε θεώρησε σκόπιμο -όπως είθισται- να "κοκκαλώσει" με απότομο φρενάρισμα το λεωφορείο, πράγμα που είχε σαν συνέπεια να πέσει και να τραυματισθεί στο πρόσωπο ηλικιωμένη κυρία.Με αίματα από την προκληθείσα ρινορραγία  μεταφέρθηκε εκτός του οχήματος από τον προστρέξαντα σεκιουριτά και της παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- εκλήθη ασθενοφόρο.

Μαζί με την κυρία, ετραυματίσθη ελαφρότερα και άλλη μικρότερης ηλικίας.
 Στον τόπο μετέβη περιπολικό της τροχαίας για διερεύνηση του συμβάντος.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο "αγριος" τρόπος οδηγήσεως των λεωφορείων, η παραβίαση των ερυθρών σηματοδοτών, το συστηματικό μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις και η αποβίβαση επιβατών στη μέση του δρόμου και όχι στις στάσεις, είναι "χούγια" πάρα πολλών οδηγών, τους οποίους θα πρέπει η Τροχαία να τους... απαλλάξει για μερικούς μήνες από τις άδειες οδηγήσεως και ίσως ο ΟΑΣΘ σε περιπτώσεις υποτροπής θα πρέπει να τους αντικαταστήσει.