6.2.13

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ  ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

«ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ  ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ;»




«Για άλλη μια φορά, καθημερινές σκηνές πλέον, ζήσαμε σήμερα το πρωί στην Αθήνα κατοχικές καταστάσεις. Είδαμε ουρές πεινασμένων και  εξαθλιωμένων Ελληνίδων και Ελλήνων  που έσπευσαν να πάρουν λίγα τρόφιμα, από εκείνα που δωρεάν μοίρασε  έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών».
 
Αυτή τη δήλωση έκανε  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και  Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέφθηκε τη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας που έκαναν σήμερα (6/2/2013) οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, ζητώντας μείωση του κόστους παραγωγής με τελικό όφελος και για τον καταναλωτή, αλλά και για τη δική τους επιβίωση που έχει φθάσει σε μηδενικό επίπεδο.

Ο Τέρενς Κουίκ συνομίλησε και με παραγωγούς, αλλά και με πολίτες  που σχημάτιζαν τις ατελείωτες ουρές αναμένοντας να πάρουν τα οπωρολαχανικά, μέλι και αυγά, που αναλογούσε στον καθένα, από τους 50 τόνους που διατέθηκαν αποκλειστικά για ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Αποχωρώντας από τη συγκέντρωση, ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ δέχθηκε ερωτήσεις από  ελληνικά και ξένα κανάλια, απαντώντας μεταξύ άλλων ως εξής:

«Δεν περίμενα, φυσικά, να δω σήμερα εδώ τον Υπουργό Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα. Πολύ περισσότερο δεν περίμενα να δω και τους αρχηγούς των μνημονιακών κομμάτων που έχουν οδηγήσει το Νεοέλληνα σε κατοχική εξαθλίωση. Δεν ξέρω αν θα καταδεχθούν να δουν αυτές τις εικόνες απόψε έστω και από τον τηλεοπτικό δέκτη του σπιτιού τους, όπου σίγουρα έχουν γεμάτα ψυγεία και ντουλάπες.

Τους μεταφέρω όμως μία από τις  εικόνες που με συγκλόνισε. Και  είναι κρίμα που δεν είχα μικρόφωνο  και κάμερα για να την καταγράψω. Την εικόνα μίας 28χρονης εγκύου κοπέλας, που περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να πάρει μερικά λαχανικά, μία τσάντα με φρούτα και ένα κουτάκι με αβγά, μια που η ίδια και ο άντρας της είναι άνεργοι πάνω από 18 μήνες.

Για αυτούς, δεν υπάρχει ούτε ένας βασικός μισθός, ενώ για την  κυρία που διορίστηκε Διευθύνουσα  Σύμβουλος στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η συγκυβέρνηση ξέρει να δίνει ετήσιες αποδοχές 215.000 ευρώ!

Φυσικά, δεν μου έκανε εντύπωση και το γεγονός ότι σε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλευρό και των παραγωγών και των  εξαθλιωμένων πολιτών, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας Βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Δείγμα ενοχών για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δοκιμαζόμενους Έλληνες;»