22.2.13

Πώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα του μνημονίου σε ανεξάρτητη ενεργειακή και στρατιωτική δύναμη


Πώς θα μετατρέψουμε την Ελλάδα του μνημονίου σε ανεξάρτητη ενεργειακή και στρατιωτική δύναμη
του Ηλία Κασιδιάρη
Ως μέγα θέμα εμφάνισαν χθες την κατάθεση, από ελληνικής πλευράς, ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας. Την ίδια ώρα, οι τούρκοι είχαν ήδη παραχωρήσει άδειες έρευνας στην εν λόγω περιοχή (δηλαδή μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) και προχωρούσαν ακάθεκτοι! Οι παράγοντες των Αθηνών, πέραν της ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ, προέβησαν και σε θερμές χειραψίες on camera με τον σοσιαλιστή Ολάντ. Την ώρα που ο Σαμαράς παρέθετε πολυτελές γεύμα στους Γάλλους αυλικούς, την Κεφαλογιάννη και διάφορες κυρίες επί των τιμών, το πλήρωμα της κορβέτας BOZCAADA έπινε τούρκικο καφέ με θέα το Σούνιο. 
Ας πάψουν λοιπόν να θριαμβολογούν οι διάφοροι γλείφτες του πρωθυπουργού, που πλήρωσε - αντί να υπηρετήσει - 21 μήνες στρατιωτικής θητείας. Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και όσοι πανηγυρίζουν έχουν μοναδικό κίνητρο τα 1.000 ευρώ το μήνα που εισπράτουν από τα μαύρα ταμεία της Συγγρού.
Το ελληνικό πρόβλημα είναι σύνθετο και η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει (εδώ και δεκαετίες) πως η λύση του σχετίζεται άμεσα με τα χρυσοφόρα ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται εντός της ελληνική ΑΟΖ. Σημειώστε ένα σημαντικό στοιχείο: όσο τερατώδες και άλυτο κι αν παρουσιάζεται το (οικονομικό) πρόβλημα της Ελλάδος, δεν είναι τίποτα σε σχέση με το (ενεργειακό) πρόβλημα της Ευρώπης. Λένε πως τους χρωστάμε κάποια εικονικά δισ., που υπάρχουν μόνο στους υπολογιστές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κάποια ευτελή τραπεζογραμμάτια, δηλαδή κάποια εκτυπωμένα χαρτιά χωρίς καμία αξία. Διαθέτουμε όμως αυτό που λείπει από την Ευρώπη και την καθιστά στην ουσία (ενεργειακό) υποχείριο της Ρωσίας. Διαθέτουμε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δηλαδή τη δύναμη που κινεί τον κόσμο, και χωρίς αυτή θα ήταν ένα τίποτα οι πιο βαριές βιομηχανίες και οι πιο ισχυροί στρατοί της γης.
Με μία αληθινά εθνική κυβέρνηση η Ελλάς θα προχωρούσε άμεσα σε καταγγελία όλων των επαχθών εις βάρος της μέτρων και σε διαγραφή του παράνομου χρέους της. Επόμενο βήμα η ταχύτατη σύναψη μίας ενεργειακής και στρατιωτικής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, για τις οποίες η ελληνική ενέργεια έχει ζωτική σημασία. Μιλάμε όμως για πραγματική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανεξαρτήτων κρατών και όχι για τη σημερινή άθλια εικόνα της χώρας που παραπέμπει σε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Το ζήτημα της ελληνικής ενέργειας είναι πολυσύνθετο και δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν φωνάξει για τις προθέσεις τους: στο περυσινό συνέδριο του Economist στην Αθήνα, το State Department (διά στόματος R. Mornigstar) μίλησε ευθέως για απαγόρευση μονομερών ενεργειών και συνεκμετάλλευση των ενεργειακών μας πηγών με τους τούρκους.
Οι μεγάλες δυνάμεις γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια (τουλάχιστον) για τον θησαυρό που κρύβει η ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι αμερικανοί ήταν εξ αρχής αντίθετοι με την εκμετάλλευσή του, γιατί την αγορά κάλυπτε (και καλύπτει ακόμη) η Μέση Ανατολή. Στα σχέδια του ξένου παράγοντα που διοικεί τον κόσμο είναι να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, όταν θα έχουν πλέον στερέψει οι αραβικές πετρελαιοπηγές. Εις ότι αφορά την Ελλάδα, αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ απαιτούν στάση αναμονής και εν συνεχεία συνεκμετάλλευση. Για να μοιράσουν ένα ελάχιστο κομμάτι των κερδών σε Έλληνες και τούρκους και να κατασπαράξουν το υπόλοιπο οι διεθνείς ενεργειακοί κολοσοί.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόρυξης των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, με βάση το Δίκαιο της θάλασσας. Πρώτη και κύρια στρατηγική κίνηση είναι η καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του τουρκικού casus belli και η άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Το βήμα αυτό υπερκαλύπτει οποιαδήποτε ενέργεια στο ζήτημα της ΑΟΖ, καθώς καθιστά το Αιγαίο κλειστή ελληνική θάλασσα και μας δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της ναυσιπλοΐας στα Στενά. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις στο επίπεδο αυτό είναι η Ρωσία, που τα συμφέροντά της ταυτίζονται με τις ελληνικές θέσεις. Η ταύτιση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μείζονα ενεργειακή και αμυντική συμφωνία, με στόχο την εξάλειψη της τουρκικής απειλής.
Η πιο συχνή ερώτηση που δεχόμαστε στο σημείο αυτό είναι αν θέλουμε τον πόλεμο ή αν η Ελλάς είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κινήσεις, που θα αλλάξουν πλήρως τον παγκόσμιο ενεργειακό και γεωπολιτικό χάρτη. Επαναλαμβάνουμε πως δύο είναι τα προαπαιτούμενα: μία αληθινά εθνική ηγεσία και η βούληση ολόκληρου του ελληνικού λαού να ζήσει με τις δικές του δυνάμεις, ώστε να πάψει η χώρα να αποτελεί υποχείριο των ξένων τοκογλύφων. Δυστυχώς ή ευτυχώς, εναλλακτική πρόταση δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή ζούμε με δανεικά, παράγουμε αέρα και σε λίγο καιρό η πλειοψηφία του πληθυσμού θα είναι χωρίς δουλειά. Ως θείο δώρο έχουμε λάβει τον ορυκτό μας πλούτο. Ή θα τον εκμεταλλευθούμε ως κυρίαρχο εθνικό κράτος προς όφελος του λαού μας ή θα αποδεχθούμε επίσημα την ξενοκρατία, είτε ως τουρκοκρατία, είτε ως διεθνή έλεγχο από τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και τους διεθνείς τοκογλύφους.
Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της Χρυσής Αυγής: αν θα καταφέρει να αφυπνίσει, να κινητοποιήσει, να ξεσηκώσει και πάλι τους Έλληνες. Με στόχο να εργαστούμε όλοι ενωμένοι, σκληρά και παραγωγικά, να γίνουμε μία γροθιά για την υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας, που θα οδηγήσει σε οικονομική ανάκαμψη και γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού στην πιο κρίσιμη ίσως περιοχή της γης τον 21ο αιώνα.