2.2.13

Πυκνώνουν τα μπλόκα, κατεβαίνουν οι Μεσσήνιοι


Επεισόδια απειλήθηκαν χθες στην Αχαΐα, τα μπλόκα σε Λαμία, Δομοκό, Νίκαια, Κουλούρα ενισχύθηκαν, την Κυριακή κατεβάζει τρακτέρ και η Μεσσηνία, ενώ οι αγροτοσυνδικαλιστές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας ανακοινώσεις απ' το Μαξίμου.
Επεισόδια απειλήθηκαν μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν στην Κάτω Αχαΐα, στο ύψος του γηπέδου της Αχαϊκής, όπου είχαν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους οι παραγωγοί της περιοχής. Το κλίμα δυναμιτίστηκε όταν αστυνομικοί πήγαν να κόψουν κλήσεις των 300 ευρώ στα αγροτικά μηχανήματα που ήταν παρατεταγμένα στο δρόμο για παράνομη στάθμευση, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα δημιούργησαν κλοιό γύρω από τα 110 τρακτέρ στη Λαμία, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή του Δομοκού, όπου επίσης έχουν συγκεντρωθεί αγροτικά τρακτέρ. Οι αγρότες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν μετακινώντας τρακτέρ στην εθνική οδό, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το δρόμο και απαγόρευσαν την κίνησή τους.
Οι αγρότες της Φθιώτιδας διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ζητώντας συμπαράσταση και τάχθηκε στο πλευρό τους ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.
Αύριο το πρωί αποφασίστηκε οι αγρότες τόσο της Δυτικής Αχαΐας, που είναι συγκεντρωμένοι στην Πατρών-Πύργου, όσο και της Τριταίας και του Ερύμανθου που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην «111» Πατρών - Τριπόλεως, να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην Περιμετρική Πατρών.
Σους δρόμους κατεβαίνουν την Κυριακή στις 11 το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας, στο Σουληνάρι έπειτα από κάλεσμα της ΠΑΣΥ Μεσσηνίας και του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού.
Τρακτέρ υπάρχουν και στον κόμβο Μάνεση στην Αργολίδα. Μαζί τους κατέβηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων του νομού.
Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ προσέρχονται κι αλλα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων στον Λευκώνα επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας Σερρών να στηθεί και δεύτερο μπλόκο στο ήδη υπάρχον στον κόμβο Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας.
Σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην είσοδο της Χρυσούπολης Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε Εβρο και Ροδόπη.