10.2.13

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ "Τηγανίζουν" τον Γ.Στουρνάρα στη ΝΔ - Υπουργοί και καραμανλικοί απαιτούν την εκδίωξή του


Βαρύ είναι το κλίμα για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εντός της ΚΟ της ΝΔ και μετά το μανιφέστο των καραμανλικών με το οποίο αποδομούσαν τις θέσεις του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ οικονομολόγου-τραπεζίτη, τώρα έρχεται ο βουλευτής της ΝΔ Ν.Κακλαμάνης (ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πόλο συσπείρωσης των αντιτιθέμενων στην πολιτική της τρόϊκα, βουλευτών της ΝΔ, μια πολιτική που ακολουθεί πιστά ο Γ.Στουρνάρας) και εξαπολύει φαρμακερά βέλη σε βάρος του.

Το defencenet.gr εδώ και δέκα ημέρες έχει σημειώσει ότι στη ΝΔ, αλλά και στο Μαξίμου προκαλεί τριγμούς η πολιτική υπερφορολόγησης του Γ.Στουρνάρα (βασικά η πολιτική της τρόϊκα που εκτελεί ο Γ.Σουρνάρας) αλλά το κλίμα όλο και βαραίνει με αφορμή δύο, κυρίως, γεγονότα: Το πρώτο είναι η φορολογία στα ακίνητα (το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη για την ηθελημένη άγνοια των σκληρών συνθηκών υπό τις οποίες κατάφεραν οι Έλληνες οικογενειάρχες να αποκτήσουν ένα μικρό διαμέρισμα 80 τ.μ. για να στεγάσουν τα όνειρά τους, ήταν συγκλονιστικό) και το δεύτερο είναι οι οργή από τα χαρτζιλίκια που παίρνουν και θα παίρνουν μέχρι τον Ιούνιο άπαντες οι δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικά αυτοί των ειδικών μισθολογίων, λόγω ταυτόχρονων μειώσεων στους μισθούς και ... αναδρομικών μειώσεων!
Π.χ. οι λοχαγοί και υπολοχαγοί που αποτελούν τον κορμό των Ελλήνων αξιωματικών του Στρατού εισέπραξαν (αν δεν είχαν δάνειο) τον "κολοσσιαίο" μισθό των 850 ευρώ λόγω μείωσης και αναδρομικών από τα κομμένα του ειδικού μισθολογίου. Όσοι έχουν και δάνειο, εισέπραξαν 500-650 ευρώ! Μόνο οι φόροι που έχουν να πληρώσουν αντιστοιχούν στο 50% αυτού του εισοδήματος.
Κορυφαίος υπουργός υπουργείου με εργαζόμενους που ανήκαν στο ειδικό μισθολόγιο ανέφερε στο defencenet.gr τα εξής:"Ήξερα ότι η υπόθεση ειδικό μισθολόγιο ήταν χαμένη από την αρχή. Αλλά δεν ήταν χαμένη η υπόθεση των αναδρομικών. Μπορούσαμε να κερδίσουμε να μην είχαν αναδρομική ισχύ από το καλοκαίρι οι περικοπές. Αλλά ο Στουρνάρας αρνήθηκε. Ηθελε να δώσει το μέγιστο δυνατό στην τρόϊκα. Τώρα μέχρι τον Ιούνιο που ολοκληρώνεται η καταβολή των αναδρομικών, θα υποφέρει ο κόσμος και θα υπονομευθεί η δυνατότητα της κυβέρνησης να κυβερνήσει.".
Σήμερα ήταν η σειρά του Νικήτα Κακλαμάνη να επιτεθεί στον υπουργό Οικονομικών και να εξαπολύσει μύδρους, κατηγορώντας τον για "επιλεκτική μνήμη  αφού ξέχασε 30 σκάνδαλα την περίοδο από το 1996 έως το 2004 που συγκυβερνούσε με τον Κ.Σημίτη".
Αναφέρεται μάλιστα μάλιστα και στον ρόλο που μπορεί να παίξει στην πολιτική σκηνή της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
«Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξής μας. Όποιος προσβάλλει αυτή την ιστορία θα μας βρει απέναντι. Αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα ενότητας της παράταξής μας και κορυφαίο παράγοντα σταθερότητας για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».
Σε συνέντευξή του στη Real News, τονίζει ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει επιλεκτική μνήμη. Μιλάει για τη διετία 2007-2009, όταν το πρόβλημα της κρίσης ήρθε στην επιφάνεια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ξεχνάει ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας αποτελεί προϊόν των πολιτικών του Κώστα Σημίτη, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος».
Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για πολλά σκάνδαλα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και στέκεται σε δύο περιπώσεις.
«Πρόχειρα στο μυαλό μου έχω τουλάχιστον 30 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1996 έως το 2004, με πιο χαρακτηριστικά δύο. Το "μαγείρεμα" των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αν κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη, ο ελληνικός λαός δεν έχει. Θυμάται και πολύ καλά μάλιστα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr