5.2.13

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Μακεδονία Παλλάς»


O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θα είναι το νέο «αφεντικό» του «Μακεδονία Παλάς» για τους επόμενους 12 μήνες, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου που αποτελεί έμβλημα για τη Θεσσαλονίκη.
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ (που είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου) αναφέρει ότι το οριστικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σε δυο μέρες, ωστόσο ήδη ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.
Ο Ρώσος ομογενής προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ, ενώ τιμή εκκίνησης ήταν τα 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι «μνηστήρες» -η Grecotel, του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και η εταιρίαAenaos από την Πάρο- είχαν προσφέρει 51.000 ευρώ και 81.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού ο νέος μισθωτής –η εταιρία Black&White του Ιβάν Σαββίδη- θα πρέπει να διατηρήσει το 92% του προσωπικού.
Μέσα στο 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για το νέο διαγωνισμό που θα αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση -για 25 ή 30 χρόνια πιθανότατα- του «Μακεδονία Παλλάς», εξέλιξη στην οποία σαφώς θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα η εταιρία του Ιβάν Σαββίδη.
Στην ανακοίνωσή του το ΙΚΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σήμερα στις 4.2.2013 και ώρα 10:30, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός για 12μηνη μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» ιδιοκτησίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στο Διαγωνισμό προσήλθαν και υπέβαλαν προσφορά τρεις εταιρείες.Ο διαγωνισμός διεξήχθη με όλους τους τύπους και τις διαδικασίες που επιβάλλει ο Κανονισμός Μισθώσεων Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Το ύψος του μηνιαίου μισθώματος που κατέθεσε η πλειοδότρια εταιρία ανέρχεται στα ποσό των 95.000 ευρώ μηνιαίως. Το οριστικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί μετά την παρέλευση δύο εργάσιμων ημερών, χρόνος που προβλέπεται από τον Κανονισμό Μισθώσεων Εκμισθώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την υποβολή τυχόν ενστάσεων από τους συμμετέχοντες».
agelioforos