5.2.13

Η Φώφη σε τροχιά ρήξης με τον Βενιζέλο

Evangelos-Venizelos-Fofi-GennimataEfenpress:Η συμπόρευσή της με τον Βενιζέλο, τη ζημίωσε πολιτικά.

Σε τροχιά ρήξης, ή έστω… αποστάσεων από τον Ευάγγελο Βενιζέλο φαίνεται να κινείται η Φώφη Γεννηματά, η οποία ανοίγει αυτόνομη περπατησιά ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με το… βαρύ σαν Ιστορία επώνυμο, καταθέτει τη δική της πλατφόρμα για τη στρατηγική την οποία εκτιμά ότι θα πρέπει να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το Κίνημα, διεκδικώντας “στροφή στην κοινωνία” και όχι στον… κυβερνητισμό, όπως συνηθίζει να λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της.

Το παραπάνω δίπολο αφορά φυσικά τη μορφή και το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχει η μελλοντική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Η Φώφη Γεννηματά διατυπώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, μιας και αποτελεί μονόδρομο για την υπέρβαση της βαθιάς κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η στήριξη αυτή όμως δεν θα πρέπει να συνεπάγεται τη συμμετοχή του Κινήματος στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη ή βουλευτές του.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις και τους τακτικούς ελιγμούς της Φώφης Γεννηματά, και… βάζουν στοίχημα ότι θα επιδιώξει να μετρήσει δυνάμεις στο επικείμενο Συνέδριο του Κινήματος.
http://ysterografa.gr