25.2.13

Ο Βενιζέλος… ξαναγράφει το Σύνταγμα

Evangelos-Venizelos-ConstitutionEFENPRESS: Θα βάλουμε τον συντάκτη του νόμου περί...ανευθυνότητος των υπουργών, να μας συντάξει και νέο Σύνταγμα! Δεν ...σφάξανε !

Την Αναθεώρηση του Συντάγματος ως… εθνική ευκαιρία παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγος και υπεύθυνος στο παρελθόν για την Αναθεώρηση της δεύτερης θητείας του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία, μετά τις εκλογές του 2000, επεσήμανε με νόημα ότι η ευκαιρία της επικείμενης Αναθεώρησης δεν θα πρέπει να πάει χαμένη, προσθέτοντας ότι τα θέματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν, θα πρέπει να συνδέονται ευθέως με την παρούσα κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα.
“Το Σύνταγμα πρέπει να βοηθήσει στο ξεπέρασμα, αλλά και στη μη επανάληψη της κρίσης”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε να είναι η Αναθεώρηση συναινετική, υπεύθυνη και ριζοσπαστική, να συμφωνήσουν σε αυτήν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα υπόλοιπα κόμματα του συνταγματικού τόξου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μείζον θέμα της Αναθεώρησης θα πρέπει να είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, διατηρώντας χαρακτηριστικά αναλογικότητας, ενισχύοντας ωστόσο την ίδια στιγμή την κυβερνητική σταθερότητα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδιόρισε ως κεντρική στόχευση του επόμενου Συντάγματος την αναζήτηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, με αναπτυξιακό προσανατολισμό, προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και διασφάλιση του ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης.
http://ysterografa.gr