12.2.13

Βιντεογραφούσε γυναίκες εν ώρα... ανάγκης σε κυπριακό κολλέγιο!


Βιντεογραφούσε γυναίκες εν ώρα... ανάγκης σε κυπριακό κολλέγιο

Τρόφιμος των Κεντρικών Φυλακών για περίοδο εννιά μηνών θα παραμείνει υπάλληλος κολλεγίου ο οποίος βρέθηκε ένοχος σε 11 κατηγορίες παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ο καταδικασθείς με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης τοποθέτησε κάμερα τύπου USB κάτω από νιπτήρα της τουαλέτας γυναικών που χρησιμοποιείτο από τις συναδέλφους του.
Η καταγραφή των γυναικών ήταν επαναλαμβανόμενη και συγκεκριμένα από την 1η – 26η Νοεμβρίου 2012.
Συγκεκριμένα, ο καταδικασθείς κατέγραψε συνολικά 139 φιλμάκια με πρωταγωνίστριες τις 11 συναδέλφους του, αλλά όταν τα έβλεπε τα έσβηνε από τη μνήμη της κάμερας. Ακολούθως, επανατοποθετούσε τη μικροκάμερα στην τουαλέτα. Την ημέρα που ανακαλύφθηκε η κάμερα και η Αστυνομία την παρέλαβε ως τεκμήριο, μόνο επτά φιλμάκια δεν είχαν σβηστεί και μπορούσαν να προβληθούν στον κοινό θεατή της κάμερας. Η ταυτότητα του καταδικασθέντα αποκαλύφθηκε μετά την προβολή της κάμερας όταν ο ίδιος φάνηκε να τοποθετεί την κάμερα σε συγκεκριμένο σημείο.
Τα στιγμιότυπα από τα φιλμάκια συνολικά συμποσούνται στο συνολικό ποσό των 400.000 ευρώ. Η κάμερα κατέγραφε συνεχόμενα κάθε φορά και η διάρκεια του κάθε βίντεο ήταν περίπου ένα λεπτό. Σημειώνεται ότι οι γυναίκες ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση και κατά τη διάρκεια χρήσης της τουαλέτας δεν είχαν την παραμικρή ιδέα ότι καταγράφονταν από τον καταδικασθέντα.
Με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου που εξεδόθη από την επαρχιακό δικαστή Λευκωσίας Νάταλι Ταλαρίδου – Κοντοπούλου ο καταδικασθείς δεν φαίνεται να αποκάλυψε σε κανένα την πράξη του, δεν δημοσιοποίησε αυτά που κατέγραφε ή τα κατακρατούσε και ουδέποτε εκβίασε τα θύματά του. Αντίθετα, δρούσε κάτω από το κράτος έντονης παρόρμησης από την οποία αντλούσε σεξουαλική ικανοποίηση.
Η δικαστής τόνισε ότι οι ενέργειες του καταδικασθέντα συνιστούν παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής αφού η παράνομη συλλογή και επεξεργασία αυτών των φωτογραφιών τιμωρείται με ανώτατη ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 3400 ευρώ ή και τις δυο ποινές ταυτόχρονα. Στην απόφαση τονίστηκε ότι η ποινική ευθύνη του καταδικασθέντα έχει δυο όψεις. Η πρώτη αφορά την επιθυμία του να εκμεταλλευτεί τις παραπονούμενες ως υποκείμενα σεξουαλικής απόλαυσης χωρίς την συγκατάθεσή τους. Η δεύτερη αφορά την κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με τη χρήση τεχνολογίας.
Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρθηκε ότι: "Ο κατηγορούμενος (σ.σ. καταδικασθείς) κατ'επανάληψη και με βάναυσο τρόπο παραβίασε την ιδιωτική ζωή αυτών των γυναικών για να ικανοποιήσει σεξουαλικής φύσεως διαστροφή. Οι γυναίκες δεν γνώριζαν ότι τις μαγνητοφωνούσε σε ημίγυμνη κατάσταση σε χώρο όπου ο κάθε άνθρωπος αναμένει να έχει την απόλυτη απομόνωση. Τα ψυχικά τραύματα αυτών των γυναικών μπορεί να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και έχει διαταραχθεί η καθημερινή τους ζωή και η απόλαυση της ζωής τους. Πρέπει ο κατηγορούμενος (σ.σ. καταδικασθείς) να τιμωρηθεί για τις πράξεις του γιατί έχει εξευτελίσει την προσωπικότητα αυτών των γυναικών».
http://www.cytoday.eu