8.2.13

ΣΥΡΙΖΑ: Απόπειρα συγκάλυψης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ



Για «απόπειρα συγκάλυψης της εμπλοκής του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Παπασταύρου, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στις εργασίες της Προανακριτικής.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να απαντήσει αν έχει ζητήσει και λάβει εξηγήσεις από τον Σύμβουλό του για το θέμα αυτό;».


Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Η χθεσινή τεχνητή ένταση στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη λίστα Λαγκάρντ στόχευε, όπως πάντα, στην παρεμπόδιση της διαλεύκανσης της υπόθεσης. Αυτή τη φορά, επιχειρήθηκε να αποτραπεί η διερεύνηση του συγκλονιστικού στοιχείου ότι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων! 

Το στοιχείο αυτό, που δημοσιεύεται σήμερα δεν μπορεί να μείνει αδιευκρίνιστο.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να απαντήσει: έχει ζητήσει και λάβει εξηγήσεις από τον Σύμβουλό του για το θέμα αυτό;

Σε ποιες άλλες δραστηριότητες εμπλέκεται ο σύμβουλός του, ο οποίος προετοιμάζει τα ταξίδια του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό και τον συνόδευσε μάλιστα και στην επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ;

Έχει ο κ. Παπασταύρου σχέση με την εταιρία Siemens και ποια; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Παπασταύρου προετοίμασε το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Γερμανία, την παραμονή του οποίου υπογράφηκε ο ανυπόγραφος επί μήνες σκανδαλώδης εξώδικος συμβιβασμός που είχε διαπραγματευθεί ο κ. Βενιζέλος;

Η λαϊκή απαίτηση για διαφάνεια, ισονομία και δικαιοσύνη υπαγορεύει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της καθεστωτικής δικομματικής διαπλοκής, της καθιερωμένης ανομίας και της βαθιάς διαφθοράς. Κάθε προσπάθεια να προστατευθούν συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα και συμφέροντα θα πέσει στο κενό.

Συμπληρώθηκαν 4 μήνες επεξεργασίας των δεδομένων από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πού βρίσκεται η έρευνα σε σχέση με τη μεγαλύτερη κατάθεση των 550.000.000;».
real.gr