1.2.13

Δημόσιες συνεδριάσεις της Προανακριτικής επιθυμεί ο Μαρκογιαννάκης


marko2
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέστειλε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από τον οποίο ζητά να εισηγηθεί η Διάσκεψη των προέδρων αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής τονίζει ότι οι εργασίες δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που πρέπει, λόγω των εντάσεων που δημιουργούνται καθημερινά και αφενός- όπως λέει- αποπροσανατολίζουν την έρευνα, αφετέρου πλήττουν το κύρος του θεσμού της Βουλής και των βουλευτών.

Ο ίδιος πάντως αποφεύγει να κατονομάσει τους… ταραξίες, αν και «φωτογραφίζει» τους Κωνσταντοπούλου και Καπερνάρο, μετά τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
«Δεν επιθυμώ να κατονομάσω τους υπαιτίους αυτής της κατάστασης, απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα, εξαιτίας, κυρίως, της εκ χαρακτήρος ιδιαιτερότητας στην συμπεριφορά κάποιων, οι οποίοι είναι προφανές ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η παρέλκυση» επισημαίνει ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Και προσθέτει: «Μια τέτοια λύση μπορεί να προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος επιβάλλει τη μυστικότητα της προδικασίας και του οποίου οι διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως εν προκειμένω, αυτό όμως δεν αποκλείει την δια νεοτέρου νόμου διαφορετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα και είναι απόλυτα δημοκρατική».
«Άλλωστε και σήμερα, η μυστικότητα των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής παραβιάζεται συστηματικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η πληροφόρηση μεταβάλλεται σε παραπληροφόρηση» καταλήγει ο κ. Μαρκογιαννάκης.
http://ysterografa.gr