17.2.13

Κίνα : Στρατιωτική άσκηση των πυραυλικών δυνάμεων


Σύμφωνα με την κινεζική  έγκυρη ιστοσελίδα china.org.cn  πραγματοποιήθηκε άσκηση των κινεζικών πυραυλικών δυνάμεων με εκτόξευση πυραύλων. Το  σενάριο  αφορούσε υποτιθέμενη επίθεση «ξένων δυνάμεων»  στις βάσεις πυραύλων της χώρας.
Συγκεκριμένα μονάδες της δεύτερης ομάδας  μεραρχιών πυροβολικού της Κίνας διεξήγαγε στρατιωτική άσκηση για τη βελτίωση της μαχητικής ικανότητας  του προσωπικού της  στην εποχή της πληροφορίας και του κυβερνοπολέμου συνεχίζει το δημοσίευμα.
Δεκάδες ειδικά οχήματα πυραύλων  και χιλίαδες στρατιωτικό προσωπικό συμμετείχαν στην εν λόγω άσκηση.

Η άσκηση προσομοίωσης αφορούσε  περιστατικό κατά το οποίο η δύναμη πυραύλων δεχόταν  διάφορες επιθέσεις, όπως ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή και  χρήση χημικών και βιολογικών όπλων εναντίον των χερσαίων βάσεων της .
Για τις ανάγκες της άσκησης δημιουργήθηκε μια  ειδική «ομάδα διοίκησης » με  σκοπό τον συντονισμό , αξιολόγηση όλων των πληροφοριών  μεταξύ όλων των μάχιμων μονάδων. Ταυτόχρονα,  η συγκεριμένη  ομάδα  έδινε εντολή ενεργοποίησης στα  οπλικά συστήματα για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη αντεπίθεση στους  εχθρικούς στόχους.
Ο ταξίαρχος Tan Weihong  διοικητής ταξιαρχίας πυραύλων της δεύτερης μεραρχίας  πυροβολικού δήλωσε ότι  : «Οργανώσαμε μια άσκηση ταχείας αντίδρασης  για τα στρατεύματα μας με σκοπό  να δοκιμάσουμε και να ελέγξουμε τη δυνατότητά  ενεργοποίησης των μονάδων μας σε πραγματικές συνθήκες  ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτά θα μπορούν  κινητοποιηθούν ανά πάσα στιγμή καθώς και οι πύραυλοι μας θα καταστρέψουν οποιοδήποτε στόχους ανά πάσα στιγμή. Αυτή η ικανότητα των κινεζικών στρατευμάτων δίνει πλεονέκτημα  σε περίπτωση πραγματικών επιχειρήσεων.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr