26.2.13

Επαναφορά του Ελληνικού γένους ως προϋπόθεση εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές



81 βουλευτές της ΝΔ επαναφέρουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την προϋπόθεση του Ελληνικού γένους ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), τις Αστυνομικές Σχολές και τις Σχολές όπου φοιτούν οι κατατασσόμενοι στο Λιμενικό Σώματος. Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και η απαράδεκτη διστακτικότητα που επέδειξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για μικροπολιτικούς λόγους ξεπεράστηκαν και πλέον κλείνει η κερκόπορτα που άνοιξε το 2010 ο τότε ΥπΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει επίσης δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων μη Ελλήνων το γένος στις σχολές για κάλυψη ειδικών αναγκών, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να ξεπερνούν τους δύο κατ΄έτος για κάθε σχολή. Το θέμα έχει πάρει εξάλλου το δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ομάδα πολιτών έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Ευ. Βενιζέλου. 
Είναι εκπληκτικό πάντως πόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε όποιο υπουργικό θώκο κι αν βρέθηκε.

http://www.enkripto.com