12.2.13

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ!!!





ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ 
ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ  ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ;»


Την  απόφαση του  Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας  της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, σύμφωνα με την οποία αρχίζει η εκπομπή «Τουρκόγλωσσο Ενημερωτικό-Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα-Πρωινό στη Θράκη» με ανάθεση στην Εταιρία «Δεδέ Εβρέν-Δημοσιογράφος-Διαφημίσεις» που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.


«Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Θράκης, με τις γνωστές αντεθνικές παρεμβάσεις της Άγκυρας», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των κρατικών καναλιών και σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάλογη τουρκική χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο κρατικό σταθμό της Τουρκίας».

Ακολουθεί το κείμενο  της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την αριθμ. 310.063/01-02-2013 Απόφαση του Γενικού  Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ  κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου που  αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανατέθηκε η εκπομπή «ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» στην εταιρία ΔΕΔΕ ΕΒΡΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ που εδρεύει στην Κομοτηνή. Το κόστος της εκπομπής είναι 10.233,60 ευρώ και θα βαρύνει τον ΚΑ 16.96.00 χρήσης 2013 του ΡΣ Κομοτηνής της Διεύθυνσης Περιφερειακών ΡΣ της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά Τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ  ΣΤΑΘΜΟ πανελλήνιας εμβέλειας και  μάλιστα χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού που ζει σε κατάσταση φτώχειας και δυστυχίας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Γνωρίζετε το περιεχόμενο  του εν λόγω προγράμματος;

2.Στο παρελθόν υπήρξε  ανάλογη απόφαση χρηματοδότησης  Τουρκόγλωσσης παραγωγής;
3. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των Κρατικών Καναλιών και Σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπήρχε και ανάλογη χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο Κρατικό Σταθμό της Τουρκίας, στη Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί η ενέργειά σας νέα ανοίγματα στις Τουρκικές επιδιώξεις στη Θράκη;

  

Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ