21.2.13

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΓΓΌΛΟΥΣ



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ  ΟΑΣΕ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ  ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΓΓΌΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ ΑΙΟΛΕΙΣ, ΙΩΝΕΣ ΚΑΙ 
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τη Βιέννη που βρίσκεται για τη Χειμερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έκανε την εξής δήλωση:





«Για μία ακόμα φορά έκανε την εμφάνισή του το άφθονο χρήμα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να κάνει τις άθλιες προπαγάνδες της.

Αυτή τη φορά στη διήμερη  Χειμερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που ξεκίνησε σήμερα (21.02.2013) στην έδρα του Οργανισμού στη Βιέννη.

Μοίρασε χιλιάδες αντίτυπα από ακριβά και καλοτυπωμένα βιβλία που οικειοποιούνται  την ελληνική μυθολογία και το μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού  Πολιτισμού, όπως και το Βυζάντιο.

Με τον πιο απροκάλυπτο και μεθοδευμένο τρόπο, είναι πλέον από εμφανές και σαφές ότι η Άγκυρα τα θεωρεί όλα κομμάτια της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της... Τουρκίας! Αποκρύπτοντας ότι η δική τους ιστορία ξεκινά από τους Σελτζούκους τον 10 μ.Χ. αιώνα, που κατακτήθηκαν από τους Μογγόλους. Και αποκρύπτοντας ότι πριν την «ιστορία» τους προϋπήρχαν στη Μικρά Ασία οι Αιολείς, οι Ίωνες και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Επιπλέον διατυπώνουν στις εκδόσεις τους αυτές και τις πάγιες πολιτικοστρατιωτικές προκλητικές θέσεις τους για το Αιγαίο.  

Τόσο η ελληνική κοινοβουλευτική  αποστολή, όσο και η αντίστοιχη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποστέλλουν, άμεσα, αντίτυπα των σχετικών τουρκικών εκδόσεων στα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών μας για εκτίμηση και αντίδραση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν  θα περιμένουμε την ετυμηγορία του  ελληνικού ΥΠΕΞ. Ξέρουμε προκαταβολικά ότι δεν θα θελήσει να...ενοχλήσει την Άγκυρα, πολύ περισσότερο εν αναμονή του εκεί ταξιδιού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε τη νέα αυτή διεθνή πρόκληση της Τουρκίας και μάλιστα στο φόρουμ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από δεκάδες χώρες».