Ilias-Kasidiaris
Αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά είναι αποφασισμένη να δώσει η Χρυσή Αυγή στην αναμέτρηση για τους δήμους και τις Περιφέρειες το 2014, με έμφαση στην Αθήνα και το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα” μάλιστα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να έχει αποφασίσει ήδη να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων στον Ηλία Κασιδιάρη, ίσως το πιο προβεβλημένο στέλεχος της Οργάνωσής του, αφήνοντας μόνο ένα μικρό “παραθυράκι” για κάποια άλλη υποψηφιότητα-έκπληξη.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής έχει διατυπώσει την εκτίμηση ότι στον Δήμο Αθηναίων θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα ρεύμα πλειοψηφίας υπέρ του κόμματός του, και η πρωτεύουσα της χώρας να αποκτήσει δήμαρχο με ακροδεξιές καταβολές, στα πρότυπα της Ρώμης με τον Τζιάνι Αλεμάνι.
Οι εκτιμήσεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής εδράζονται στα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ειδικά του κέντρου της Αθήνας, και σχεδιάζουν να επενδύσουν στην ξενοφοβία και την ανησυχία για τη λαθρομετανάστευση.
Προσθέτουν δε με νόημα ότι ο Γιώργος Καμίνης συνιστά μια εξαιρετικά αναιμική υποψηφιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως “αντίπαλο δέος”, και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλήξει ακόμη σε μια διακριτή επιλογή.
http://ysterografa.gr/