6.2.13

ΑΝΘΙΜΟΣ: Ο ακράτητος εθνικισμός των Σκοπιανών τους οδηγεί σε ηλιθιότητες


Απίστευτη πρόκληση που φαίνεται να ταράσσει τους κόλπους της Εκκλησίας και της…Ορθοδοξίας έρχεται για άλλη μια φορά από τα Σκόπια. Οι γείτονες μετά την …διεκδίκηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τώρα διεκδικούν και την εντοπιότητα του Ιησού.
Σκοπιανοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν στοιχεία, ικανά να αποδείξουν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε σε χωριό των Σκοπίων, το Βηθλεέμο.
Η ομάδα αρχαιολόγων από τα Σκόπια που αποκαλούνται «Ιησουίτες» πυροδοτεί με τους ισχυρισμούς της τόσο την Ορθόδοξη όσο και την Καθολική Εκκλησία, καθώς επιμένει ότι βρήκε το ακριβές σημείο όπου ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε, το χωριό Βητλεέμο, που βρίσκεται κοντά στην Οχρίδα!! «Νομίζω αυτή… η πραγματική τοποθεσία που γεννήθηκε ο Ιησούς και όχι στη Βηθλεέμ κοντά στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο αρχαιολόγος Αβραάμ Γιάκοφ σε ιστοσελίδα των Σκοπίων, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες. Βασιζόμενοι οι Σκοπιανοί στην εκτίμησή του κάνουν την δική τους προπαγάνδα, ανάβοντας φωτιές αμφισβήτησης στους πιστούς. Η “εξιστόρηση” των αρχαιολόγων προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αφού αναφέρει πως το χωριό υπήρχε κατά τη διάρκεια του Ιουστινιανού και βρισκόταν σε οικονομική άνθιση.

Κατά τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού ο τόπος έγινε διάσημος από τη γέννηση του Ιησού και όταν υιοθετήθηκε η χριστιανική πίστη χτίστηκαν εκκλησίες στην περιοχή», λέει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να αλλάξει την ιστορία.

Η νέα αυτή πρόκληση δεν βρίσκει την Ελληνική Εκκλησία απροετοίμαστη, αφού είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους επιθέσεις και αμφισβητήσεις, αντιμετωπίζοντας ωστόσο με αμηχανία την απόλυτη στρέβλωση που επιχειρείται από τους γείτονες, καθώς από την αδικαιολόγητη επίθεση στην Ορθοδοξία.
«Ο ακράτητος εθνικισμός των Σκοπιανών τους οδηγεί σε … ηλιθιότητες», υπογραμμίζει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος εκτιμά ότι: «Η παγκόσμια κοινότητα με αυτές τις τοποθετήσεις θα γελάσει, θα πετάξουν στα σκουπίδια κάθε φερόμενη ως επιστημονική απόδειξη για το νέο σκοπιανό παραμύθι».
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αποδίδει στην άκρατο εθνισμό των Σκοπιανών την νέα αμφισβήτηση που επιχειρούν να προβάλλουν αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το όνομα του Ιησού.


«Για πρώτη φορά θα σας μιλήσω με έναν όρο που δεν το συνηθίζω: Μεγαλύτερη ηλιθιότητα από αυτό δεν υπάρχει» ξεσπά ο Μητροπολίτης, και συνεχίζει: «Είναι τόσο τυφλωμένοι εθνικιστές που θέλουν να αποδείξουν την ιδιαιτερότητα της πατρίδας τους, ίσως ακόμη και να δικαιολογήσουν την αγωνία τους και τους αγώνες τους να λέγονται «Μακεδόνες», ώστε κάνουν πράγματα για τα οποία οι πιστοί γελάνε.
Είναι φρικιαστικά και συνάμα γελοία πράγματα. Έχουν πάθει ψυχολογικό σοκ και θέλουν να βεβαιώσουν ακόμη και μ’ αυτό τον τρόπο ότι η πατρίδα τους αξίζει και πρέπει να λέγεται Μακεδονία.


Οι ιεράρχες της Ελλάδας δεν θέλουν να λάβουν μέρος και προβάλλουν ένα ακόμη σενάριο το οποίο δεν μπορεί να έχει αντίκρισμα ούτε και για τους ίδιους τους Σκοπιανούς που με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αναπτύξουν έναν περίεργο θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος ωστόσο το μόνο ενδιαφέρον που θα έχει θα είναι μια πρόσκαιρη περιέργεια κι όχι φυσικά εξαιτίας της πίστης.

http://greeknation.blogspot.gr