13.2.13

"Πεσκέσι" Λαθρομετανάστες ...εκτελωνισμένοι και με σφραγίδα!!!




Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες (12-02-2013), στην Εγνατία οδό, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 41χρονος αλλοδαπός, ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην προώθηση λαθρομεταναστών από την επικράτεια σε χώρα της Ε.Ε

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε Ι.Χ.Φ όχημα, με οδηγό τον 41χρονο, που ρυμουλκούσε επικαθήμενη καρότσα και η οποία έφερε σφραγίδα Τελωνείου της Κωνσταντινούπολης. Κατά την αποσφράγισή της διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό της αποκρύπτονταν, ανάμεσα σε κιβώτια,  τρεις (3)  λαθρομετανάστες ηλικίας 18, 28 και 30 ετών.


Όπως προέκυψε από  την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς πρώτες πρωινές ώρες της 12-02-2013, εισήλθε από την Τουρκία στη Χώρα μας, μεταφέροντας με το προαναφερόμενο φορτηγό ενδύματα με τελικό προορισμό την Ισπανία. Τους ανωτέρω λαθρομετανάστες επιβίβασε στο εν λόγω όχημα στον χώρο στάθμευσης της Νυμφόπετρας Εγνατίας Οδού, με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία. Στο σημείο επιβίβασης οδηγήθηκαν από άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα  βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό  ποσό των (3.045) ευρώ ενώ κατά την άφιξη  των μη νόμιμων μεταναστών στον προορισμό  τους, θα κατέβαλλαν κατά δήλωσή τους (500) ευρώ έκαστος στα μέλη του κυκλώματος.

 Συνεχίζονται από την Αστυνομία οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των λοιπών μελών του κυκλώματος.