19.2.13

«Δεσμοί φιλίας με την Ελλάδα - Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς»



Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι κοινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι υπεγράφη συμφωνία για τον τουρισμό.

«Ήρθα στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του κ. Σαμαρά. Με την Ελλάδα υπάρχουν δεσμοί φιλίας, είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, βρισκόμαστε πολύ κοντά, στηρίξαμε τη δημοκρατία» ανέφερε στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Ολάντ.


«Βρίσκομαι εδώ ως ηγέτης μιας χώρας που θέλησε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας, ο κ. Ολάντ είπε: «Έπρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να δώσουμε ευκαιρία και δυνατότητα στην Ελλάδα για να πετύχει τους στόχους της».

«Δεν ήρθα εδώ για να πουλήσω όπλα (εξοπλισμούς), το άκουσα και αυτό. Ήρθα για αλληλεγγύη» τόνισε σε μια αποστροφή των επίσημων δηλώσεών του ο Φρανσουά Ολάντ. 

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Ενημέρωσα τον φίλο Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά του υπενθύμισα το βαρύ τίμημα του προγράμματος. Η ύφεση και η ανεργία πλήττουν την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών, στην αεράμυνα και στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι προσκλήθηκε στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, για να συζητήσουν το θέμα μετανάστευσης και ενίσχυσης του ταμείου για την αρωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
zougla.gr