19.2.13

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ Ισλαμιστές απήγαγαν επτά Γάλλους στο Καμερούν


Επτά πολίτες Γαλλικής υπηκοότητας απήχθησαν στο Β, Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, η γαλλική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι 7 άτομα έπεσαν θύματα απαγωγής από ένοπλους, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές και εν συνεχεία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μεταφέρθηκαν προς το έδαφος της Νιγηρίας.
Ο υπουργός ενημέρωσης του Καμερούν Issa Tchiroma Bakary ανέφερε ότι οι πληροφορίες με το συμβάν ελέγχονται σε συνεργασία με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Γάλλοι οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν τουρίστες, έπεσαν θύματα απαγωγής στις 7 το πρωί σε ένα μικρό χωρίο περίπου 10km από τα σύνορα με τη Νιγηρία σε περιοχή την οποία επισκέπτονται συχνά δυτικοί τουρίστες.
Η νέα αυτή υπόθεση απαγωγής φαίνεται ότι σχετίζεται με αντίποινα για την στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για το εάν και κατά πόσο υπάρχει σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση τους.
Η προηγούμενη απόπειρα απελευθέρωσης γάλλου πράκτορα που είχε απαχθεί στη Σομαλία έληξε με φιάσκο και μάλλον ενδέχεται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά προς τη κατεύθυνση στρατιωτικής επιχείρησης διάσωσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr