15.2.13

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης


ηηιηξ
Οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε «ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις», όπως ανέφεραν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
«Τετρακόσιοι άνθρωποι θα βρεθούν έξω από τα εργοτάξια, δεν θα επιτρέψουμε καμία εργασία κι ας έρθουμε αντιμέτωποι με το νόμο», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν λόγο για «κωλυσιεργίες» και «παιχνίδια σκοπιμότητας» από την εταιρεία «Αττικό Μετρό», που επικαλείται, όπως είπαν, «έλλειψη αντικειμένου» στα εργοτάξια προκειμένου να δρομολογήσει απολύσεις προσωπικού.

Επέρριψαν, επίσης, ευθύνες στον Δήμο για τη μη εκκένωση και παράδοση του εργοταξίου της Πυλαίας, ώστε να απασχοληθεί άμεσα το προσωπικό και προειδοποίησαν για «αναζήτηση ακόμη και ποινικών ευθυνών, δια της νομικής οδού, προς κάθε κατεύθυνση, για τις καθυστερήσεις».
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε απολύσεις 450 ανθρώπων σε μια πόλη που η ανεργία, με τα δικά μας στοιχεία, είναι πάνω από 35% και με τα επίσημα που αναμένουμε για το πολεοδομικό συγκρότημα πάνω από 30%», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
http://ysterografa.gr