2.2.13

Θεσσαλονίκη: Ξανά στην κυκλοφορία με μία μονή λωρίδα η οδός Αγίας Σοφίας

Efenpress: Αφού με την ασχετοσύνη τους-παίζοντάς το και...συγκοινωνιολόγοι-οι του Δήμου, καταταλαιπώρησαν τους Θεσσαλονικείς με μποτιλιαρίσματα και ζημίωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής,αναγκάστηκαν να επανακάμψουν στην οδό της λογικής και να εγκαταλείψουν τις χείμαιρες κ.λ.π. ...!

Τη λειτουργία μονής λωρίδας συνεχούς ροής κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του ΣΑΣΘ και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, οι εκπρόσωποι της τροχαίας, των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου τάχθηκαν κατά της πεζοδρόμησης επισημαίνοντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντός της πόλης, στη λειτουργία των καταστημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ιατρεία που βρίσκονται στον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης εξέφρασαν τη θέση ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος δεν οφείλεται στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και τα προβλήματα στην αγορά της περιοχής είναι παρόμοια με εκείνα στις υπόλοιπες περιοχές του κέντρου της πόλης. 
(Το...βιολί τους αυτοί)!
Για τους λόγους αυτούς ζήτησαν την παράταση της ...πιλοτικής πεζοδρόμησης μέχρις ότου να εξεταστεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των πεζοδρόμων και να προχωρήσει, σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η διαδικασία της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής της πεζοδρόμησης.
Μετά την παρουσίαση των παραπάνω δεδομένων ο κ. Τσαμασλής γνωστοποίησε ότι, καθώς η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για το χωροταξικό κομμάτι της πόλης, μετά από νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για τις τεχνικές λεπτομέρειες, θα δοθεί, σε λειτουργία μία λωρίδα συνεχούς ροής στην Αγίας Σοφίας για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η λειτουργία της αγοράς.
Παράλληλα σημείωσε ότι η αντιπεριφέρεια αποδέχεται τη μελέτη του δήμου για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και θα περιμένει τα αποτελέσματα της συνεννόησης της δημοτικής αρχής με το υπουργείο για την εξέλιξη της διαδικασίας.
agelioforos