17.2.13

ΑΠΕΙΛΕΙ ΞΑΝΑ Η Β. ΚΟΡΕΑ Προανήγγειλε δύο νέες πυρηνικές δοκιμές – Δοκιμαστική πυροδότηση βαλλιστικού πυραύλου


Η Βόρεια Κορέα απειλεί ξανά τις ΗΠΑ αυτή τη φορά με δοκιμή ενός νέου πυραυλικού κινητήρα.
Όπως μεταδίδει η φωνή της Ρωσίας το βορειοκορεατικό καθεστώς προχώρησε πριν την τρίτη πυρηνική δοκιμή του στις 12 Φεβρουαρίου σε  δοκιμαστική πυροδότηση ενός νέου κινητήρα του βαλλιστικού της πυραύλου KN-08 στο πεδίο εκτόξευσης Dongchang-ri.
«Από ότι φαίνεται η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική πυροδότηση ενός νέου πυραυλοκινητήρα ο οποίος θα επιτρέψει στον πυραυλικό βαλλιστικό φορέα KN-08 να επιτύχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 5000 χλμ  έτσι ώστε να φτάσει τις ΗΠΑ»! δήλωσε ανώνυμη πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Παράλληλα και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian   Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι ειδοποίησαν το μοναδικό φυσικό σύμμαχό τους την Κίνα, ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε δύο νέες πυρηνικές δοκιμές μέσα στο 2013, πολύ μεγαλύτερες των 10Kt ισχύ που είχε η τρίτη δοκιμή, αλλά και σε νέα εκτόξευση του KN-08. Οι πληροφορίες αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 16 Φεβρουαρίου επιβεβαιώνονται σήμερα από τη νέα δοκιμή του κινητήρα του πυραυλικού φορέα.
«Είναι όλα έτοιμα. Μια τέταρτη ακόμη και Πέμπτη δοκιμή συν μια επιπλέον δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου μπορούν να διεξαχθούν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στο χρόνο», δήλωσε πηγή που επικαλείται ο βρετανικός Guardian.
Οι δοκιμές πρόκειται να διεξαχθούν εκτός και αν η Ουάσιγκτον προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εγκαταλείψει τις προσπάθειες για αλλαγή του καθεστώτος στην Pyongyang, δήλωσε η ίδια πηγή.
Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας «ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.
«Οι ΗΠΑ παραμένουν σε συνεχή επαγρύπνηση απέναντι στις βορειοκορεατικές προκλήσεις  και παραμένουν σταθερές στις δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στους συμμάχους στην περιοχή»δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ταγματάρχης Catherine Wilkinson.
Θα μετατρέψουμε τους εχθρούς της χώρας σε στάχτες, είναι το κεντρικό νόημα του βίντεο που πρόβαλλε η βορειοκορεατική τηλεόραση όπου σε αυτό απεικονίζονται μαχητικά MiG-21, κινεζική κατασκευής Shenyang F-6 αλλά και σχετικά πιο σύγχρονα  Su-25 και MiG-29
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr