6.2.13

Νέα επίθεση εκ των έσω κατά του Γ. Στουρνάρα – Πολιτικές εξελίξεις βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ


Νέα επίθεση εκ των έσω κατά του Γ. Στουρνάρα. Τι είπε για τον επικέιμενο φόρο στα ακίνητα ο Πρ. Παυλόπουλος – Πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να έχει δοθεί άτυπη οδηγία να σταματήσουν οι βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για το θέμα με τη φορολογία στα ακίνητα, ωστόσο οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο.
Σε αυτό βοήθησε και η κριτική που άσκησε ο κ. Στουρνάρας στην οικονομική πολιτική που είχαν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή.
Η νέα αντίδραση κατά του υπουργού, ήρθε από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», είπε σχετικά με το νέο φόρο στα ακίνητα ότι θα είναι «αντισυνταγματικός αν επιβληθεί με τη λογική του χαρατσιού». 
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες σκληρές δηλώσεις κατά του κ. Στουρνάρα έχουν κάνει ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο Ν. Κακλαμάνης, ενώ έντονη κριτική έχουν ασκήσει ο Κ. Μητσοτάκης και ο Μ. Βορίδης.
Την ίδια ώρα, θέση στα όσα γίνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Στουρνάρα, παίρνει και ο ΣΥΡΙΖΑ! Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτη, με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, «χώρισε» την ΝΔ σε δύο στρατόπεδα: αυτό των ακροδεξιών, στο οποίο συμπεριέλαβε τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και το άλλο, των μετριοπαθών, στο οποίο όπως είπε συγκαταλέγονται οι Πρ. Παυλόπουλος και Ευ. Αντώναρος, πρόσωπα συνδεδεμένα με τον Καραμανλικό χώρο της ΝΔ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η «παρέμβαση» του κ. Σκουρλέτη δεν είναι τυχαία, καθώς τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» πολιτικές εξελίξεις να προκαλούνται από τους εσωκομματικούς συσχετισμούς στην ΝΔ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διατεθειμένος να «ποντάρει» πολιτικά στην εκ των έσω αντίδραση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρώντας ότι οι εκδηλώσεις συγκεκριμένης ομάδας βουλευτών δεν είναι τυχαίες, αλλά έχουν συγκεκριμένα κίνητρα, τα οποία ενδέχεται να προμηνύουν -βάσει των όσων εκτιμούν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ- πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις. 
http://www.eklogika.gr